Galatasaray ile Fenerbahçe arasında İstanbul’da holiganizm aşamasına gelen rekabete rağmen Denizli’de iki takımın esnaf taraftarları verdikleri “lokma” ile kutlama yaptı.

Muratdede Mahallesi 367 Sokakta Galatasaray taraftarı Yusuf Akar ve arkadaşları tarafından verilen 2 bin kişilik lokma ikramına Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor taraftarların yanı sıra vatandaşlarda ilgi gösterdi.

Lokma ikramını düzenleyen Yusuf Akar, Türkiye’de Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları arasında inanılmaz derecede gerginlik oluştuğunu söyledi.

Akar, “Play off döneminde bu gerginlik hat safhaya çıktı. Esnaflar olarak biz arkadaşız. Kardeş olduğumuz bu insanlarla diyalogumuzu koparmak yerine bugün hep beraber kutlamak istedik. Gerginlik holiganlık bazında olmamalı. Şampiyonluk tadında kutlanmalı. Yeri geldi biz onları tebrik ettik. Bugün onlar bizi tebrik etme günü. Netice ne olursa oldun biz futbol seviyoruz. Sevdamız renklere, saygımız rakibimize. Onlardan da saygı bekliyoruz.” dedi. Amaçlarının centilmenlik play off içerisinde beraber mutluluğu paylaşmak olduğunu vurgulayan Akar, “Dostluğumuz pekiştirmek istiyoruz. Fenerbahçe’ye düşman değiliz. Böyle gösterilmek isteniyor ama biz kardeşiz. Her zaman haklı olarak kazananı alkışlamayı bilmeliyiz.” diye konuştu.

Lokma ikramına Fenerbahçeli formasıyla katılan bir taraftar ise “Bu ince davranıştan ve centilmenliğinden dolayı tebrik ederim. Şampiyonluklarından dolayı başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.