İSTANBUL (CİHAN)- Atletico Madrid’den Forlan, Reyes ve Ujfalusi ile anlaşmaya varmak isteyen Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, İspanya dönüşü basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Transferlerin netliği konusunda kesin bir açıklama yapmaktan kaçınan Aysal, “Birkaç gün daha çalışmalıyız. Çalışmamızın amacı oyuncuları bu ay sonundan önce kampa yetiştirmek” dedi.
Sabah saatlerinde İspanya'ya transfer görüşmeleri yapmaya giden Başkan Aysal ve yanındaki yöneticiler, bugün 01.00'de İstanbul'a geldi. Genel Havacılık çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Aysal, normal bir transfer çalışmasının yürütüldüğünü ve müspet bir başlangıç yaptıklarını söyledi. Futbolcular ve kulüplerle müzakerelerin devam ettiğini belirten Aysal, Atletico Madrid’li oyuncularla prensipte anlaşıldı mı sorusuna, “İsterseniz böyle diyebilirsiniz. Ancak, birkaç gün daha çalışmalıyız” yanıtını verdi.
Cambiasso’nun transferi konusunda herhangi bir çalışmanın bulunmadığını ifade eden Aysal, İspanyol ekipte oynayan Jose Antonio Reyes, Tomas Ujfalusi ve Diego Forlan’ın Galatasaray’da oynamak için istekli olduğunu ancak, broker ve kulüpleri de memnun edecek anlaşmaların yapılması gerektiğini dile getirdi. 3 futbolcunun maliyetinin yaklaşık 35 milyon euro olduğu yönündeki iddiaları cevaplayan Başkan Aysal, “Maliyeti hesap ederken, futbolcunun kaç senelik anlaşma yaptığına bakmak lazım. Bazı oyuncular 3 yıl, bazıları 4, kimi oyuncu ise 2 artı bir yıllık sözleşmeyle geliyor. Buna göre bir düzenleme yapıyoruz” şeklinde konuştu. “Her halükarda Galatasaray taraftarının içi ferah olsun” diyen Aysal, “Bu sene onlara çok iyi takım kazandıracağız. Bunun evvelce de sözünü vermiştim. Bunu tekrar ediyorum” diye konuştu.
'Futbolcular İstanbul’a ne zaman geliyor?' sorusuna Aysal, “Hepimizin çalışması bu ay sonundan önce futbolcuların kampa katılabilecek şekilde hazır olmasıdır” dedi.
CİHAN