Denizli Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi'ne bağlı Görme Engelliler Futbol Takımı, Türkiye Görme Engelliler Futbol Yükselme Grubu'nda 3. olarak bir üst lig olan 2.Lig'e çıktı.
Görme Engelliler Futbol Takımı, Nevşehir'de düzenlenen 12 takımın yer aldığı Türkiye Görme Engelliler Futbol Yükselme maçlarına çıktı. Takım, eşleşme sonucu Kırıkkale ekibiyle 2 kez, Bursa ekibiyle 1 kez ve Başkent Görme Engelliler Takımı (BAGES) ile de bir kez karşılaştı. Maçlarda sadece BAGES'e yenilen takım, grup maçlarında başarılı olarak bir üst lig olan 2. Lig'e çıktı. 2. Lig maçları ise Mayıs ayında yapılacak. Ocak ayında ise maçların oynanacağı şehir belirlenecek.
Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Öztürk Özkan’ın önderliğindeki futbol takımı kupa sevincini Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ile paylaştı. Başkan Zolan, görme engellilerin spor yapmasına hiç bir şeyin engel olamayacağını kaydederek, "Engelli futbolcularımız bunu en güzel şekliyle bizlere gösterdi. Başarılı olan takımımızın yönetimine ve futbolcularına teşekkür ediyorum. Sizleri kutluyorum. Yeni ligde başarılar diliyorum. Sizler, istenmesi durumunda nelerin başarılabileceğini bizlere gösterdiniz" dedi.
Engelliler Meclisi Başkanı Özkan da görme engelliler federasyonu tarihinde ilk kez bir Denizli takımının 2. Lig'de yer aldığını söyledi.