Sarı-lacivertli ekibe katılmanın mutluluğunu yaşadığını ve transferinde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade eden Hollandalı yıldız, "Fenerbahçe'nin bir parçası olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Burayı gelmeyi dört gözle bekliyordum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Daha önce Feyenoord'da oynadığı dönemde İstanbul'a gelme imkanı bulduğunu ve Fenerbahçe taraftarına hayran olduğunu dile getiren Kuyt, "İstanbul'a daha önce de gelmiştim. Fenerbahçe'nin geçmişi hakkında bilgi sahibiydim. Fenerbahçe ile yaptığımız maçlarda ne kadar büyük kulüp olduğunu ve taraftarların ne kadar bağlı olduğunu biliyordum. Fenerbahçe taraftarının ne kadar coşku olduğunu ve fantastik bir ortam yarattıklarını görmüştüm" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'ye büyük başarılar kazanmak için geldiğini ve şampiyonluklar yaşamak istediğini söyleyen Dirk Kuyt, eşinin de geçtiğimiz hafta İstanbul'a gelerek, kendisine çok olumlu bilgiler verdiğini sözlerine ekledi.

Galatasaray karşısında oynanacak derbi maçını da heyecanla beklediğini söyleyen Kuyt, "Galatasaraya karşı iyi oynayıp, gol atarak gerçek Fenerbahçeli olmak istiyorum. Liverpool da  da bu tür maçları heyecanla bekliyordum. Böyle büyük maçları oynamaktan zevk alıyorum" şeklinde konuştu.