Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak için mevcut kadrolarını kaliteli isimlerle güçlendirmek isteyen Sarı-Kırmızılılar, Felipe Melo'yu takımda tutmayı planlarken Real Madrid'in yıldızı Hamit Altıntop'a da forma giydirmeyi planlıyor. Cim Bom'un asıl önemli transferinin ise Rusya Milli Takımı'nın kaptanı Andrey Arshavin olacağı iddia ediliyor.

Rusya'nın Life Sport Ajansı, geçen sezon Zenit St. Petersburg'da kiralık olarak forma giyen Arsenal'li oyuncu için Sarı-Kırmızılı kulübün devreye girdiğini duyurdu. G.Saray'ın geçen sezon başında da almak istediği Arshavin'den vazgeçmediğini bildiren ajans, "Rus oyuncu ve Türk takımının yetkilileri arasında görüşmeler yapıldı. Galatasaray, Arshavin'e yıllık 3 milyon Euro olmak üzere iki yıllık sözleşme teklif etti." bilgisini verdi. Life Sport'a konuşan Arshavin'in yakın arkadaşlarından biri de, "Türklerin teklifi Arshavin'in ilgisini çekti. Ona şahane şartlar teklif edildi." ifadesini kullandı. Bu oyuncular dışında İkinci Başkan Ali Dürüst ise Toulouse'un golcüsü Umut Bulut transferine son noktayı koymaya çalışıyor. Başkan Ünal Aysal'ın danışmanı Bülent Tulun'un Heerenveen'den Assaidi'nin, Futbol Şube Sorumlusu Abdurrahim Albayrak'ın da Kayserispor'dan Amrabat'ın transferini mutlu sonla noktalamak için yoğun çaba harcadıkları ifade edildi.

Bu arada Galatasaray'ın ligin devre arasında Antalya'dan renklerine bağladığı ve sezon sonunda sözleşmesi sona eren Necati Ateş ile yapılan ilk görüşmeden anlaşma çıkmadı. Ligin ikinci yarısında Sarı-Kırmızılı formayla 8 gol atarak başarılı bir grafik çizen Ateş'le yönetim, rakam konusunda mutabakata varamadı. Taraflar önümüzdeki günlerde bir kez daha anlaşma zemini aranacak.