Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun şike soruşturması kapsamında ismi geçen kulüplerin durumunu görüşmek üzere yaptığı toplantı sona erdi. Toplantıda Etik Kurul tarafından hazırlanan rapor değerlendirildi.
Savcılığın seçerek gönderdiği delilleri inceleyen Etik Kurulu 170 sayfalık bir rapor hazırladı. TFF'nin yönetim kurulu üyeleri, bugün saat 15.30'da Swissotel'de toplandı ve dosyada ismi geçen kulüplerin durumunu görüşmeye başladı. 3 Temmuz'da başlayan şike operasyonunda Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Eskişehirspor, Sivasspor, İstanbul Büyükşehir Belediye, Manisaspor, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Mersin İ.Y. ve Giresunspor kulüplerinin isimleri geçmişti.

İŞTE O AÇIKLAMA

Mehmet Ali Aydınlar:

TFF olarak futbolumuzun geçtiği süreçte çalışmalarımızı büyük titizlikle sürdürmekteyiz. Talim ve talimatlar çerçevesinde yaşananları kamuoyuyla paylaşıyoruz. Savcılık tarafından talebimiz üzerine bize verilen belgeler incelendi. Etik kurul tarafından yapılan inceleme sonucunda TFF almış aldığı karar aşaığıdaki gibidir.

Savcılık tarafından yürütülen dava devam ediyor. Soruşturma dosyası hakkında savcılığın kararı ile gizliliğe dair ek kısıtlama kararı verildi Belgeler kısıtlılık çerçevesinde incelendi. Bu aşamada bu belgeleri sizlerle paylaşılması suç oluşturmaktadır. Belgenen paylaşılması davayı etkileyecektir. Savunma hakkı tananmadan yapılacak bir karar adil yargılanmayı etkileyecektir.

Her ne kadar belgeleri inceleme hakkı verilmişse de şüphelilerin dosyayı göremediler. Tüm belgeleri içermemektedir. Soruşturmanın kapsamı genişlemiştir. Çok fazla kulüp ve kişiyi etkilemiştir. Bu belge ve bilgiler federasyonumuza kararı ulaşmadı.

TFF olarak bu aşamada diğer belgelere ulaşılmadan karar verilmesinin doğru adil hakkaniyete uygun olmadığını düşünüyoruz. Karar vermek için gizlilik kararının kaldırılması ve iddianamenin kabul edilmesi gerekmektedir. Ancak bu şekilde tüm ayrıntıları ile görüşülecektir TFF olarak iddianamenin gizlilik kararının kaldırılmasının ardından süreç başlayacak etik kuruldan nihai karar istenecek ve uygun karar verilecek. Söz konusu soruşturma kapsamında gözaltına alınan futbol ailesinin

Son derece deneyimli kurul ile en büyük sorunlardan biri olan bu sorunu çözmek adına çalışmalarımızı yargı organları ile birlikte yürütüyoruz.

Aziz Yıldırım

Mosturoğlu

İlhan Yüksel Ekşioğlu

Cemil Turan

Serdal Adalı

Tayfur Havutçu

Ahmet Ataç

İbrahim Akın

İskender Alın

Mecnur Odyakmaz

Ahmet Çevik

Bülent Uygun

Ümit Karan

Ömer

Coşkun Çalık

aynı kapsamda tutuksuz olan

Serdar Bilge

Cengiz Demirel

Erdem Konya

Yavuz Ağırgöl

Serdal Belki

Mehmet Şen

Hikmet Karaman

Serkan Acar

Zafer Önder İpek

Alaaddin Yıldırım

Hasan Çetinkaya

Gökçek Vederson

Fazlı Özdemir

Zafer Tüzün

Yeşil Acar

Yılmaz Vural

Sezer Öztürk

Emenike

Mahmut Boz

Mehmet Yıldız

Levent Eriş

Sadri Şener

Recep Deniz

Önder Turacı

Nevzat Çakal

Osman Özaydınlı

Ekrem Okumuş

Sadrettin Fırat

Zafer Demiray

Faruk Taşseken

Mehmet Oflaz

Fatih HOcaoğlu

Murat Öztürk

Semih Şentürk