Aydın'ın Didim ilçesinde, 'Taraftar Cafe' adlı işletme, Futbol Federasyonu ve yayıncı kuruluşu protesto etmek amacıyla, bu haftaki süper final maçları da dahil olmak üzere bundan sonraki hiçbir süper lig maçını yayınlamayacağını duyurdu.
İşletme yetkilileri, kafenin önüne siyah bir pankart asarak kararı kamuoyuna duyurdu. Taraftar Cafe işletme sahibi Mehmet Emin Dönder, federasyon ve yayıncı kuruluşun futbolu bir oyun olmaktan çıkarıp kin, nefret ve öfkeye dönüştürdüğünü, insanları birbirine düşürdüğünü ve düşman ettiğini belirterek bundan dolayı böyle bir karar aldıklarını açıkladı.

MAÇLARI YAN YANA OTURUP İZLESİNLER
Konu ile ilgili olarak Cihan Haber Ajansı'na konuşan Taraftar Cafe işletme sahibi Mehmet Emin Dönder, kafenin maçları yayınlamak için açıldığını söyledi. İnsanların maçlarda tartışarak kavga eder hale geldiğini belirten Dönder, şunları söyledi:
"İş artık maçtan başka herşeye doğru gittiği için böyle bir karar aldık. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş herkesin yan yana maçları izlemesini istiyorum. Bu sadece maçtır. Yan yana oturup izlesinler, beraber eylensinler."

GİDİŞAT HER GEÇEN DAHA KÖTÜYE GİDİYOR
Şuandaki gibi kutuplaşma olmasını istemediklerini kaydeden Dönder, "Gidişat kötü, bundan sonraki senelerde de iyi olacağını düşünmüyoruz. O yüzden birşeyler yapılması gerekiyordu biz de böyle yaptık. Federasyonun yaptığı şeylerden sonra hala Avrupa'ya alınırsak seneye Avrupa maçlarını yayınlayacağız. Süper Lig maçlarını bundan sonra yayınlamayacağız. Belki bir kaç sene sonra düzeldiğine inanırsak yayınlarız." dedi.

MADDİ SIKINTIYI GÖZE ALIYORUZ
'İş ve maddi olarak sıkıntıya girmeyecek misiniz?' sorusu üzerine Dönder, "Onu da göze alıyoruz artık. Son maçlardan zaten maddi bir kaybımız var. Seneye yayıncı kuruluşa abone olmaz ve maçların yayınını almazsak müşteri toplama kaybımızda olacak. Dört yıllık bir geçmişi de var bu işin. Maç sırasında insanların o yüzlerindeki tepkiyi o ifadeyi gördükten sonra, tedirgin olmamak, çekinmemek mümkün değil." diye cevap verdi.

KAVGA OLMADI AMA YARIN OLMAYACAĞININ GARANTİSİ YOK
"Hiç kavga oldu mu" sorusunu ise Dönder, "Olmadı, biz onun tedbirini alıyoruz, en ufak bir şeyde müdahalesini yapıyoruz. Ama bugün olmazsa yarın olmayacağının garantisi yok. Gelinen şu noktada bundan sonra birşey olmaz demek saflık olur. Büyük bir kulübün başkanı koridorda rakip futbolcunun yakasına yapışıyor, boğazını sıkıyor, itip - kakıyor. Ülkenin medar-ı iftiharı olan büyük bir kulübün teknik direktörü hakeme ağza alınmayacak hakaretler ve küfürler ediyor. Ondan sonra da bu adamlar çıkıp, tribünde seyirciyi, dışarda taraftarı sağduyuya, centilmenliğe çağırıyor. Buna kim inanır." diye cevapladı.