ANKARA (CİHAN)- Dünya Karate Federasyonu Başkanı Antonio Espinosa, “Türk karatesi dünyada hem sportif hem de organizasyon açısından çok önemli bir noktaya geldi. Biz artık her turnuvayı gözümüz kapalı Türkiye’ye veriyoruz.” dedi.
    Ankara’daki Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası için ülkemize gelen Dünya Karate Federasyonu Başkanı Antonio Espinosa, Türk karatesine övgüler yağdırdı. Türkiye’nin hem sportif hem de organizasyon olarak çıtayı çok yüksettiğini belirten Espinosa, şöyle konuştu:
    “Artık her turnuvayı Türkiye’ye gözümüz kapalı olarak veriyoruz. Çünkü organizasyonun kusursuz olacağından emin olabiliyoruz. Turnuvalarda Türk karatecilerin elde ettiği başarılı sonuçlar da burada bu sporun ne kadar sevildiğinin ve yaygınlaştığının bir göstergesi.”
    Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan da çok başarılı bir organizasyonu geride bıraktıklarını söyledi. Delihasan, “Yaptığımız organizasyonla herkesin büyük takdirini kazandık. Herkes memnuniyetini dile getirdi. Bu da bizi çok mutlu etti. Türkiye olarak çok daha büyük organizasyonlar yapmaya hazır olduğumuzu gösterdik.” dedi.
    Esat Delihasan, takım halinde şampiyon olmalarını da değerlendirerek, “Avrupa Bölgeler Şampiyonası'nda büyük bir başarı elde ettik. Evsahipliğimizde yapılan şampiyonaya rekor bir katılım oldu. Burada takım halinde şampiyon olmamız da Türkiye’de karatenin ne kadar geliştiğinin bir göstergesi. Hedefimiz katıldığımız bütün uluslararası organizasyonlardan madalyalarla ayrılmak." ifadelerini kullandı.
    Bu arada turnuva sonunda organizasyonun bayrağı Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan tarafından 2012 Avrupa Bölgeler Şampiyonası’na evsahipliği yapacak Rusya’nın Karate Federasyonu tarafından Leonid Popov’a verildi.
    Avrupa Karate Federasyonu Genel Sekreteri George Yurolimpos da başarılı organizasyon nedeniyle Esat Delihasan’a plaket verdi.
CİHAN