BURSA (CİHAN)- Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, transfer çalışmalarını şimdilik askıya aldıklarını söyledi. Sağlam, UEFA Avrupa Ligi play-off maçında 18 Ağustos Perşembe günü karşılaşacakları Anderlecht’i yenebileceklerini dile getirdi.
Başarılı teknik adam, yerel televizyonlardan Olay Spor’a yaptığı açıklamada, yeşil-beyazlı takımın ligde her zaman ilk 5’de oynayan, Avrupa’da ise ses getiren bir takım olacağını ifade etti.
Transferde önemli isimleri kadrolarına kattıklarını vurgulayan Sağlam, Miller’in para için geldiğini ve gitmek için elinden geleni yaptığını belirtti. Artak genç isimleri bulup yetiştirmeleri gerektiğine dikkat çeken genç teknik adam, Carson, N’Diaye, Bangura gibi isimlerin genç ve kaliteli isimler olduğunu kaydetti.

“KİMSE TRABZONA GİTMEK İSTEMİYOR, BURSA’YA GELİYOR”
Bursaspor’un oyuncularına istediği paraları verebildiği için bir çok kulübün transfer listesindeki oyuncuların yeşil-beyazlı takımı tercih ettiğine işaret eden Sağlam, şöyle devam etti: “Mevcut kadromuzdaki yıldızlarımızı da satmayıp sözleşmelerini iyileştirdik. En son Ozan İpek’le anlaştık. Ozan’ı Beşiktaş, Trabzon istemedi mi? İstedi. Ama o Bursaspor’u tercih etti. Çünkü, Bursaspor artık oyuncularına istediği parayı verebiliyor. Tabii her şey para değil. Bunda kulübün, hocanın, yönetimin, taraftarın, şehrin de payı var. Ama, şunu rahatlıkla söyleyebilirim; Bursaspor futbolcuları cezbeden bir kulüp haline geldi. Kimse Trabzon’a gitmek istemiyor ama Bursa’yı tercih ediyor.”

“TRANSFERİ ASKIYA ALDIK”
Transferi şimdilik askıya aldıklarını dile getiren başarılı teknik adam, şunları söyledi: “Gustav, Kirita duruyor. N’Diaye geldi. Barış diye yetenekli bir futbolcumuz var. Insua’yı yok sayamayız. Yani orta saha için acil ihtiyaç içinde değiliz. Her zaman söylüyorum; en önemli transferimiz, geçen sezon verim alamadığımız oyuncuların bu yıl kendilerini göstermeleri olacak. Vederson, Ozan, Volkan, Sercan, Turgay, Svensson ve Insua gibi. Bunlar elimizdeki değerler. Çöpe atamayız. 28 kişiyle antrenman yapıyoruz. Kimi göndereceğim diye düşünüyorum. 4-5 kişi göndermemiz lazım ama gençlere kıyamıyorum. Okan’ı gördünüz. Fırsat bulunca hem de en kritik maçta oynattık. Arkada Cemal, Tunay, Barış, Bedrican, Okan, İlhan, Emre var. Talipleri çok fazla ama biz vermek istemiyoruz. Elde tutup değerlendirmeyi düşünüyorum.”

“ANDERLECHT’İ YENEBİLİRİZ”
Anderlecht ile oynayacakları UEFA Avrupa Ligi play-off maçını değerlendiren Sağlam, “Maçlarını aldık izliyoruz, antrenör arkadaşlarımızı Belçika’ya gönderip yerinde izlettiriyoruz. Bu hafta Mutlu hoca gidecek. Perşembe gününe kadar rakibi iyi analiz etmek istiyoruz. Bir ilki başaracak olma ihtimali bizi motive ediyor. Zor olacak ama Anderlecht’i yenecek potansiyelimiz var. Tabii taraftarımızın desteğine de. Ayrıca elenebiliriz de. Çok fazla üzülmememiz gerekiyor. 100 yıllık kulüpler bile Avrupa kupası maçlarında sıkıntı yaşıyor, eleniyor. Biz futbolun gereklerini yerine getirip, sonuca bakacağız.” diye konuştu.
CİHAN