Pamukkale Belediyesi’nin 2015 yılında kurulan spor kulübü Pamukkale Belediye Spor Kulübü, ilk branşını Tekerlekli Sandalye Basketbol olarak belirlemişti. 2015-2016 sezonunda Tekerlekli Sandalye Basketbol Deplasmanlı Bölgesel A Ligi’nde mücadele eden mavi-beyazlı ekip, yeni sporculara da kapısını açtı. ‘Engelleri aşalım, potayla buluşalım’ sloganıyla bedensel engelli sporculara çağrıda bulunan Pamukkale Belediyesi, basketbol takımına sporcu kazandırmayı amaçlıyor. 15-30 yaş aralığında olan bay-bayan tüm ortopedik engelli ya da ortopedi operasyonu geçirmiş olma şartıyla takıma katılabiliyor.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, engelliler için pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade ederek “Biz engellilerimizi önemsiyoruz. Onların yaşamlarındaki engelleri aşmak için gereken her şeyi yapıyoruz. Bunun için kurduğumuz kulübün ilk branşını tekerlekli sandalye basketbol takımı olarak belirledik. Takımımızın kadrosunda yer alan bir çok yetenekli sporcumuz var. Ancak tüm engellerimizin aktif olarak spor yapmasını istiyoruz. Bunun için bay-bayan 15-30 yaş arası tüm bedensel engelli ya da ortopedi operasyonu geçirmiş herkesi spor yapmaya davet ediyoruz. Amacımız engellilerimizin yaşadıkları sıkıntıları aşmasını sağlamak. Bunun en güzel yolu da spor. Şartları uyan herkesi takımıza davet ediyoruz” dedi.

Bu arada Pamukkale Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın genç sporcusu Meryem Tan’a bir kez daha milli takım daveti geldi.
Ocak ayında Yalova’da yapılan kampa ilk kez davet edilen Meryem Tan, takıma katılımından 4 ay sonra milli takım kampına katılma başarısı göstermişti. İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi 3. Sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Meryem Tan, İstanbul’daki milli takım kampına katıldı. 7 Mart’ta başlayan kamp 11 Mart’a kadar devam edecek. Öte yandan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, engellilere destek olmaya devam ediyor. Bedensel engelliler için büyük önem taşıyan ve günlük hayatlarını kolaylaştıran hafif manuel tekerlekli sandalyelerden 3 adeti Pamukkale Belediye Tekerlekli Sandalye Basketbol takımının oyuncularına verildi.