Beklenen gün geldi... 51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu bugün Alanya'dan başlıyor. Dünyanın tek 'kıtalararası bisiklet turu' olan dev organizasyona 21 takımdan 168 sporcu katılacak. Alanya'daki Hükümet Konağı önünden start alacak TUR 2015'te, dünyanın en seçkin bisikletçileri 8 gün boyunca Akdeniz ve Ege sahillerinde ilerledikten sonra İzmir'den hava yoluyla İstanbul'a geçecek.

CAVENDİSH 2. KEZ YARIŞIYOR
Geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Salacak Sahili'nde bisiklete binerek başlattığı bu önemli organizasyon için tüm hazırlıklar tamamlandı. 2009 yılından bu yana havadan ve karadan çekimlerle yayınlanan organizasyon, 190 ülkede ekranlara canlı olarak taşınacak ve Türkiye'nin doğal güzelliklerini dünyaya tanıtacak. Dünyaca ünlü Büyük Britanyalı sprinter Mark Cavendish, ikinci kez Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'na katılacak

HEDEF WORLDTOUR!
Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu "WorldTour" seviyesine çıkarmak istediklerini söyledi. Turun son yıllarda önemli gelişim kaydettiğini vurgulayan Müftüoğlu, "Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu önemli bir marka haline geldi. 2004'te göreve geldiğimizde böyle bir şeyi hayal edemezdik. Artık hedefimiz, turu hep birlikte 'WorldTour' seviyesine çıkarmak" diye konuştu. Müftüoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın lansmanda bisiklete binmesinin turun tanıtımına önemli katkı sağladığını da sözlerine ekledi.

İŞTE TUR 2015'İN ETAPLARI

1. Etap - 26 Nisan: Alanya - Alanya
2. Etap - 27 Nisan: Alanya - Antalya
3. Etap - 28 Nisan: Kemer - Elmalı
4. Etap - 29 Nisan: Fethiye - Marmaris
5. Etap - 30 Nisan: Muğla - Pamukkale
6. Etap - 1 Mayıs: Denizli - Selçuk
7. Etap - 2 Mayıs: Selçuk - İzmir
8. Etap - 3 Mayıs: İstanbul - İstanbul

SULTANAHMET'TE BİTECEK
Sporcular , İzmir etabının ardından uçakla İstanbul'a gelecek. Sultanahmet ve Ayasofya camileri arasında başlayacak son etap, Boğaziçi Köprüsü geçişi ile diğer kıtaya taşınacak. Bisikletçiler, Asya kıtasına ulaşmasının ardından tekrar Avrupa'ya dönecek ve tarihi Sultanahmet Meydanı'nın etrafında dönerek yarışı At Meydanı'nda sona erdirecek.