Denizli Alpin Dağcılık ve Doğa Sporları Grubu üyeleri tarafından farklı ilçelerdeki gizli kalmış güzellikleri görmek için yapılan ‘Keşif’ amaçlı doğa yürüyüşleri devam ediyor.

Doğa tutkunları tarafından Denizli-Muğla il sınırının bir bölümünü oluşturan Akçay Vadisine doğa yürüyüşü düzenlendi. 15 kilometrelik Akçay Vadisine yapılan doğa yürüyüşüne 20 doğa tutkununun katıldığını belirten Denizli Alpin Dağcılık ve Doğa Sporları Grubu sorumlusu Ali İhsan Karaalp, “Doğa yürüyüşümüz Kale ilçesine bağlı Köprübaşı köyünden başladı. Demirciler köyü ile Beyağaç ilçesinin Sazak köyü, Gönlüce mahallesi arasında kalan bölümde gerçekleştirdiğimiz yürüyüşte 15 kilometrelik bölümde yürüyüş ve keşif yaptık. İki etap halinde yaptığımız ve gün boyu devam eden doğa yürüyüşünde Akçay vadisinin orta bölümlerinde yer alan Akçay Barajına ulaşmakla birinci bölümü tamamladık. Baraj havzasında ise yürüyüşümüzün ikinci etabının tamamladık” diye konuştu.
İki baraj bulunuyor
Vadiye ismini veren Akçay deresi üzerinde iki baraj bulunduğunu hatırlatan Karaalp, “Kaynağını Beyağaç ilçesinin doğusunda bulunan Bozdağ ile güneyindeki Sandıras dağlarından alan Akçay batıya doğru dar vadilerden akarak Kemer barajında yolculuğunu sonlandırmakta olan akarsuyumuz. Üzerinde 2 baraj olan akarsuyun bilinmeyen ve ilk kez kamuoyuna sunulan görüntüleri yürüyüşe katılan grup üyeleri tarafından heyecanla izlendi. Özellikle baraj havzası ve yürüyüşün 2 bölümünde yer alan günlük ağaçları, çınarlar, kızılağaçlar ve diğer bitkilerin rengarenk görüntüleri izlenmeye değerdi. Keşif amaçlı yaptığımız bu yürüyüş ve gezinin benzerlerini ilimizde faaliyet gösteren diğer gruplarında görmelerini tavsiye ediyoruz.” şeklinde konuştu.