Denizlispor’da yapılan olağanüstü kongre Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda yapıldı. Kongreye Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizlispor Başkanı Hasan Kıbrıslıoğlu, danışma kurulu başkanı Abdülkadir Uslu, yöneticiler ve çok sayıda kongre üyesi katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan kongrede eski başkanlardan Süleyman Urkay ile danışma kurulu başkanı Abdülkadir Uslu arasında sert tartışmalar yaşandı. Urkay yaptığı konuşmada, "Bizim dönemimizde fazladan para harcamadık. Biz düzenli bir şekilde kulübü yönettik. Ancak şimdikiler koleji bile sattı. Bana da birçok iftira atıldı. Bununla ilgili de mahkemeye gideceğim. Ben fazladan para aldıysam geri ödemeye hazırım. Ama şimdi bunu yapanlar da geri ödeyecek mi? Terbiyesizlik yapıyorsun’’ diye bağırdı.
Bunun üzerine söze giren Abdülkadir Uslu, "Zamanında neler yaptığınızı iyi biliyoruz. 6 milyon geliri olan yerden 8 milyon TL geri aldı. Ancak şimdi başka şeyler söylüyor. Terbiyesizlik yapıyor. Bana da iftira atıyor. Ben 40 yıldır kamuoyunun önündeyim. Kimse bana açıktan para istediğim gibi şeyler söyleyenler şerefsizdir’’ dedi.
Bir süre daha atışan ikilinin ardından ise başkanlığa aday olan Mustafa Şavluk konuştu. Şavluk, "Ben Denizli’nin evladıyım. Ekibime güveniyorum. Bütün eleştirileri diyalogla çözeceğiz. Ben Denizli’ye ve Denizlispor’a olan borcumu ödemeye geldim. İnşallah hedefimiz olan Süper Lig’e çıkmak için çok çalışacağız’’ diye konuştu.
Tek liste ile gidilen seçimde Mustafa Şavluk başkanlığa seçildi. Mustafa Şavluk’un listesi şu isimlerden oluşuyor:
"Mehmet Ali Yılmaz, Süleyman Gedik, Ertuğrul Devecioğlu, Mehmet Ekizler, Taner Atilla, Mustafa Üstek, Melih Yanık, Fatih Karahan, Mehmet Uz, Ali Taşevli, Burç Çiçek ve Beytullah Karafil.’’



Öte yandan Denizlispor’daki sorunların çözümü için aralarında Abdülkadir Uslu, Hasan Kıbrıslıoğlu ve Selami Urhan’ın da olduğu danışma kurulu oluşturulduğu kaydedildi.