DENİZLİ (CİHAN)- Bank Asya 1. Lig ekibi Denizlispor, teknik direktörlüğe Güvenç Kurtar’ı getirdi. 2007-2008 sezonunda takımı çalıştıran tecrübeli isim Kurtar, 1 yıllık sözleşme imzaladı.
Kurtar için Yeşil-Siyahlı yönetim, kulüp binasında imza töreni düzenledi. Denizlispor Kulübü Başkanı Hasan Kıbrıslıoğlu, transfer komitesi olarak önce Güvenç Kurtar üzerinde durduklarını belirterek, “Tabii ki Denizlispor'a gelmek için birçok teklif vardı, birçok hoca ismi vardı ama Kurtar'la geçmiş dönemde yaşadığımız başarılar ve kendisiyle iyi diyaloglarımız nedeniyle bir telefon görüşmemiz oldu. Yaklaşık 1,5 saatlik görüşmeden sonra anlaştık.'' dedi. Kurtar'ın müthiş hırsına ve enerjisine inandıklarını vurgulayan Kıbrıslıoğlu, başarı yakalayacaklarını söyledi.
Denizlispor'u ve Denizli'yi çok sevdiğini belirten Teknik Direktör Kurtar da, “Denizlispor Kulübü ile anlaştığım için çok mutluyum. Burada hep birlikte büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Daha önce Denizlispor'da 1,5 yıl görev yaptım ve çok iyi şeyler yaptık. İnşallah bundan sonraki dönemlerde de başarılara imza atacağız.” şeklinde konuştu. Hedefinin üst sıralara, hattâ şampiyonluğa oynamak olacağını vurgulayan Güvenç Kurtar, “Heyecanım, hırsım, isteğim, arzum çok üst düzeyde. Sanki antrenörlüğe yeni başlamış gibi heyecan ve hırsım var. İnşallah bunu burada hep birlikte göreceğiz.” dedi.
Kurtar'a bir yıllık 550 bin lira ödeneceği, şampiyon olunması halinde 500 bin lira da prim verileceği, ayrıca yaklaşık 20 futbolcunun transfer edileceğini öğrenildi. Kurtar'ın yardımcılıklarını Galatasaray ve Fenerbahçe'nin eski millî futbolcusu Semih Yuvakuran, Denizlispor'un eski kalecisi Mustafa Kocakaya, Denizli Belediyespor eski antrenörü Hakan Dolutaş ve Gökhan Kağıtçıoğlu yapacak. CİHAN