FİFA, eski yabancı futbolcularına olan borçlardan yakasını bir türlü kurtaramayan Denizlispor'a şimdi de geçen sezon forma giyen Almubaraki ve Leozinho'ya 571 bin euro ödeme yapılmasına kararlaştırndı.
Yabancı oyuncularının neredeyse tümüyle parasal konularda sorun yaşayıp eklenen faizler nedeniyle gerçek rakamların çok üzerinde ödemeler yapmak zorunda kalan yeşil siyahlılar, geçen sezon devre arasında sözleşmeleri feshedilen 2 futbolcunun UEFA Uyuşmazlık ve Çözüm Kurulu'na başvurarak alacaklarının ödenmesini istemesiyle karşı karşıya kaldı. Başvuruları haklı bulan FIFA, 2 oyuncuya toplam 571 bin euro ödemesini kararlaştırdı.
Önceki dönemlerde yapılan hataların faturasının çok ağır bir şekilde kulübe yansıdığını belirten Kulüp Başkanı Süleyman Urkay, bu konuda şunları şunları söyledi:
"Önceki yönetim, Almubaraki'ye 36 bin, Leozinho'ya ise 51 bin euro ödemek suretiyle mukavelelerini karşılıklı anlaşmayla feshedebilirmiş. Ama bu yapılmamış. Zamanında yapılmayan 87 bin euro tutarındaki ödeme, bugün 571 bin euro olarak karşımıza çıkıyor. Denizlispor, yıllardır bu konuda büyük sıkıntılar yaşıyor. Evrak kulübümüze ulaştığından beri gözlerime uyku girmiyor. Moralim çok bozuk. Bunca sıkıntının arasında söz konusu parayı nasıl ödeyeceğimizi bilmiyorum."