Denizlispor uzun süredir galibiyet yaşamadığı ligde, deplasmanda karşılaştığı Yeni Malatyaspor'u, Recepq Niyaz (15) ve Martines (30) ile öne geçen Denizlispor İrfan'ın (90) golüne engel olamadı. Maçı 2-1 kazan Denizlispor Malatyadan sevinçle ayrıldı.
Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz maç sonrası açıklama yapmadan stattan ayrılırken, Denizlispor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak ise yaptığı açıklamada rakipleri karşısında iyi oynayarak kazandıklarını söyledi. Altıparmak, "Bugün buraya 7 haftadır kazanamayan bir takım olarak geldik. Sahada futbolcularım çok iyi mücadele etti. Rakipten daha iyi olduğumuz bölüm sayısı fazlaydı. Tabii Malatya deplasmanı zor bir deplasman. Geçen hafta hoca değişikliği yaptıktan sonra Giresun’u deplasmanda 2-1 mağlup ettiler. Bugün de sahada iyi mücadele ettiler. Malatya’da tekrar bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Dostlarımızı gördük. Bugün oyuncularıma şunu söyledim. Belki 7 haftada 15 puanımız daha olabilirdi. Çünkü çok şansız maçlar kaybettik. Malatya maçının mücadele maçı olacağını biliyorduk. Malatya takımının 10 kişi kalan kadar doğru dürüst pozisyonu yoktu. Maçın genelinde topun hakimiyeti bizdeydi. Oyunu istediğimiz gibi yönlendirdik. Maçın son dakikasında inanılmaz bir Malatyaspor vardı sahada. Maçı 3-2 kaybedebilirdik. Kalecimizin çıkardığı iki üç tane pozisyon var. Bu pozisyonlar son dakikalara denk geldi. Ama inanılmaz bir mücadele örneği gösteren oyuncularımı kutluyorum" dedi.



Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek ise, ikinci yarı kötü olmalarına rağmen maçın ikinci yarısında 10 kişiyle iyi oynadıklarını belirterek "İkinci yarı 10 kişi kaldıktan sonra iyi oynadık. Bazen de olmuyor. Birçok gol pozisyonu kaçırdık. Biraz kısmetsizlik vardı. Ama inşallah artık önümüzdeki maçlara bakacağız. Bizim için çok önemli bir maçtı. Önümüzde iki tane deplasman maçımız var. İnşallah bu içeride kaybettiğimiz puanları dışarıda telafi edeceğiz. Tabi taraftarın sahadaki futbolcuları protestosu vardı. Bunlar normal şeyler. Taraftarlar de haklı. Taraftara da bir şey diyemeyiz. Onlar her zaman haklıdır. Şimdi her şey ortada hakem ikide bir düdük çalıp oyunu durdurdu. Bunu taraftarın gözünün içine bakarak yaptı. Hakem maçın uzatmalarını oynatacağım dedi ama 3 dakika uzatma oynattı. Burada art niyet var. Burada hiçbir şekilde maç 3 dakika uzatılmaz. Ben çok ciddi bir şekilde adaletsizlik yaptığını düşünüyorum” dedi.

STAT: İnönü
HAKEMLER: Emre Malok, Serdar Diyadin, Nihat Samuk

YENİ MALATYASPOR: Vedat Kapurtu, Koray Şanlı, Dos Santoz, Ramazan Kahya, Akpabio (Dk. 46 İskender Alın), Musa Sinan Yılmazer, Azubuike, Sadık Çiftpınar, Mba (Dk. 62 Yakup), Azad Filiz, Kemal Cingirt (Dk. 46 İrfan Başaran)
DENİZLİSPOR: İsmail Şahmalı, Dos Martines, Veli Acar, Santana (Dk. 46 Servan), Şaban Yılmaz Genişyürek (Dk. 78 Fatih), Recep Niyaz, Mustafa Keçeli, Daniel Svetoslavov Dimov, Ayhan Tuna Üzümcü (Dk. 84 Cenk), Şenol Akın, Alperen Babacan

GOLLER
: Dk. 90 İrfan (Yeni Malatyaspor), Dk. 15 Recep Niyaz, Dk. 35 Dos Martines (Denizlispor)
KIRMIZI KART: Dk. 67 Azubuike (Yeni Malatyaspor)
SARI KARTLAR: Dk. 41 Azad Filiz, Dk. 72 Koray Şanlı (Yeni Malatyaspor), Dk. 5 Mustafa Keçeli (Denizlispor)