Denizlispor, içinde bulunduğu kötü durumdan kurtulabilmek için olağanüstü kongre kararı aldı. Kongrede tekrar aday olup olmayacağı kongre tarihinde belli olacağı bilinen Mustafa Şavluk tekrar aday oldu.

Eski başkanlardan Süleyman Urkay'da başkanlığa aday olduğu belirtti. Genel kurulu yöneten divan başkanına listeyi verdi. Fakat adaylığı önce aidat ödemediği için sonra da üye olmadığı dile getirilerek adaylığı kabul edilmedi. Bunun üzerine kürsüye çıkan Süleyman Urkay, Denizlispor başkanlığı yapmış birisine böyle ithamların yakışmadığını, kendisinin Denizlispor için bir şey yapabilmek için aday olduğunu, fakat adaylığının engellendiğini belirtti. Süleyman Urkay genel kurula verilen aradan sonra salona dönmedi.

Denizlispor Olağan Genel Kurulu'nda 2 kez kürsüye çıkan Haluk Lenger, başkan adayı olmadığını belirtti. Lenger, Denizlispor Başkanı Mustafa Şavluk'a, Denizlispor'un borcu ve Denizlispor Koleji ile ilgili sorular yöneltti. Genel kurulun başından sonuna hiç susmayan Yeşil Cephe Taraftar Grubu, Haluk Lenger'i alkışladı.

Söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, "Denizlispor'da birlikten bahsedildiğini fakat üyesi olduğum, 18 yaşından bu yana gönül verdiğim Denizlispor'dan genel kurul için bir mesaj dahi gelmedi. Günümüzde en küçük esnaf bile her faaliyetini mesajla müşterilerine duyururken Denizlispor'un bunu yapmamasını yadırgadım. Bunu söylerken CHP Denizli il başkanı olarak değil, 18 yaşından bu yana taraftarı olarak söylüyorum." dedi.

Denizlispor yönetiminde bulunan Ertuğrul Devecioğlu da söz alarak kürsüye çıktı. Devecioğlu bahçeye girişte yönetici olduğunu söylemesine rağmen 'Mahkeme kararı var herkesi arayacağız' dendiğini söyledi. Devecioğlu, "Bu kararı alanları eleştiriyorum. Yöneticisi olduğum Denizlispor genel kuruluna girerken üzerim aranıyorsa benim diyeceğim başka bir şey yok. Denizlispor'a başarılar diliyorum." dedi.

Denizlispor eski yöneticilerinden Melih Yanık da Denizlispor üzerinde bulunan üst yönetimin elini çekmesi lazım. Burası bir tiyatro salonu biz de bir oyun oynuyoruz. Sonucu belli olan bir oyun." dedi.

Süleyman Urkay'ın adaylığı ve listesinin kabul edilmemesinden sonra tek liste olarak seçime giden Mustafa Şavluk tekrar başkan seçildi.

Denizlispor Başkanı Mustafa Şavluk, kürsüden kendisine itham edilen suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Şavluk, "Denizlispor'un bizim geldiğimizde durumu ortadaydı. Kulübün maddi problemleri baştan beri devam ediyor. 3 puanımız silinmeseydi şu anda geçen yılın aynı haftasına göre daha yukarıdaydık. 3 puan benim başkanlığımla alakalı olarak mı silindi. Benim Denizlispor'dan 25 bin TL maaş aldığımı söylüyorlar. Allah'a şükür benim Denizlispor'dan gelecek paraya ihtiyacım yok. Başkan olduğumda arabam neyse bıraktığımda da aynı olacak. Biz bunlara takılıp kalmayacağız işimize bakacağız. Şu an transfer yok, mevcut oyuncularımızın alacaklarını ödemeye gayret ediyoruz. Denizlispor'un başarısı için elimizden geleni yapacağız." dedi.