PTT 1. Lig ekiplerinden Denizlispor, 23. haftada evinde oynayacağı Samsunspor maçına "mutlak 3 puan" parolasıyla hazırlanıyor. Çalışmalarını Denizli Atatürk Stadı’nda sürdüren Yeşil-Siyahlı takımın yönetimi, seyirci çekebilmek için bir de konser düzenliyor. Pazar günü saat 15.00´te karşılaşacak iki ekibin mücadelesi, düşme potasını da yakından ilgilendiriyor. Samsunspor ve Denizlispor´un 25´er puanı bulunuyor. Denizlispor 14., Samsunspor averajla 13. sırada yer alıyor.

Antrenmandan önce gazetecilerin sorularını cevaplandıran Denizlispor Teknik Direktörü Selahattin Dervent ile futbolcular Hasan Demir ve Ahmet Burak Solakel, sahadan 3 puanla ayrılmak istediklerini söyledi. Ligde kolay maç olmadığını belirten Dervent, “Hepsi birbirinden zorlu maçlar. Bizi mutlu eden bir durum var ki son haftalarda yükselen moral formumuz var. Oyun anlayışımız ve sistemimiz açısından da futbolcu arkadaşlarımızın yeni transferlerle birlikte daha iyi adapte olduğunu görüyoruz. İkinci yarının ilk maçlarında bunun sıkıntılarını çekmiştik, artık aştığımızı düşünüyorum.” dedi. Çıktıkları performans seviyesinin bir çıta oluşturduğunu belirten Teknik Direktör Dervent, “Bu çıtanın asla altında kalmayacağız. Her gün üstüne koyup performansımızı yükseltmeye çalışacağız. Bunları gerçekleştirdiğimiz sürece oynayacağımız zorlu maçlardan kazançlı çıkmamız mümkün. Bunu yükselttiğimiz takdirde puan tablosundaki sıralamada da yükseleceğimiz kesin bir sonuç. Çalışmaya ve inanmaya devam ediyoruz. Çalışan ve inanan bir grubun, önündeki hedefleri rahatlıkla geçebileceğini ortaya koymak istiyoruz.” diye konuştu. Kendi sahalarında oynamalarının Samsunspor maçına biraz daha önem kazandırdığını vurgulayan Dervent, “Çünkü evimizde oynarken taraftarlarımızın da yanımızda olmasını istiyoruz. Maçta hedeflediğimiz 3 puanı, buraya gelen ve bizi destekleyen bütün taraftarlara hediye etme düşüncesindeyiz." dedi. Futbolculardan Rail´in cezasının bir hafta daha süreceğini kaydeden Selahattin Dervent, “Gelecek haftadan itibaren cezasını doldurmuş olacak. Onun dışında da bugün itibariyle sakat, hasta ve cezalı futbolcularımız yok.” ifadelerini kullandı.

Yeşil-Siyahlı futbolcu Hasar Demir de Samsunspor´un geçen hafta güçlü bir ekibi yendiğini belirterek, “İnşallah kendi sahamızda galip geleceğiz. İyi mücadele edip puan almaya çalışacağız." dedi. Ahmet Burak Solakel ise ligin bitmesine 12 hafta kaldığını, alınan her puanın çok değerli olduğunu ifade etti.