Denizlispor, Samsunspor için hazırlıklara başladı. Son Mersin İdmanyurdu maçının ikinci yarısında mükemmele yakın futbol oynadıklarını dile getiren  Sportif Direktör Ali Tandoğan, "Takım fiziksel eksiklerini büyük ölçüde giderdi. Her geçen gün üstüne koyarak ilerliyoruz. Bu süreçte bizi mutlu eden en önemli konu ise taraftar desteğinin giderek artması ve tribünlerin dolmaya başlaması. Bu ilgiye layık olacacağız" diye konuştu.

Samsunspor deplasmanının kendileri için önemli bir eşik olduğunu kaydeden Teknik Direktör Selahattin Dervent ise bu maçtan 3 puanla dönüp, yarıştan kopmayacaklarını göstermek istediklerini ifade etti. TFF'nin verdiği 3 puan silme cezasının moral bozukluğunu atlattıklarını sözlerine ekleyen Dervent, Samsunspor'u yenerek bu kaybı da telafi edeceklerini vurguladı. Öte yandan Yönetim Kurulu Üyesi Halil Uzun, dün yapılan toplantıda işlerinin yoğunluğunu gerekçe gösterip istifa etti. Tesislerden sorumlu asbaşkanlık görevine ise Yönetici Ahmet Selvi getirildi.  

Denizlispor'un eski futbolcularından Engin Memişler, Şemikler Haluk Ulusoy Tesisleri'nde gerçekleşen haftanın ilk antrenmanına sürpriz bir ziyarette bulundu. Memişler, Samsunspor maçı öncesi teknik heyete ve futbolculara başarı dileyip baklava ikram etti. Bu arada 26 yaşını bitiren başarılı kanat oyuncusu Ziya Alkurt'a geleneksel hale gelen Brezilya usulü doğum günü kutlaması yapıldı. Takım arkadaşları Ziya'nın başında yumurta kırıp un döktü. Sivas maçında attığı iki golle galibiyetin mimarı olan Ziya, arkadaşlarına doğum gününü hatırladıkları için teşekkür etti.