Denizli Büyükşehir Belediyesi Yıldızlar Halk Oyunları Topluluğu, 17. Uluslararası  23 Nisan Çocuk Şenliği etkinlikleri kapsamında Yavru Vatan'a giderek Denizli ve Türkiye'yi temsil etmiş, burada büyük başarı sağlayan topluluk üyeleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber ve Milli Eğitim Bakanı Özdemir Beroava ile Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akçayı ziyaret etmişlerdi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, KKTC'deki 17. Uluslararası  23 Nisan Çocuk Şenliği'ne Denizli ve Türkiye adına katılan Denizli Büyükşehir Belediyesi Yıldızlar Halk Oyunları Topluluğu üyeleri ve aileleriyle kokteylde bir araya geldi. Yenişehir Spor Merkezi'ndeki düzenlenen etkinliğe, Başkan Zolan'ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ve halk oyunları öğretmenleri katıldı.

"Sportif anlamda birçok imkan sağlıyoruz"

Başkan Zolan, Halk Oyunları Topluluğu'nun Denizli ve Türkiye'yi Yavru Vatan'da çok iyi şekilde temsil ettiğini söyledi. Kısa bir sürede olmasına rağmen çocukların halk oyunlarını çok iyi bir şekilde öğrenerek Denizli ve Türkiye'yi KKTC'de temsil etme başarını gösterdiğini anlatan Başkan Zolan, velilere seslendi: "Çocuklarınızı bize güvendiniz teslim ettiniz. Göz bebeklerinizi bizlere teslim etmeniz çok önemli. Siz evlatlarınıza ne kadar değer veriyorsanız biz de aynı değeri veriyoruz. Çünkü biz istiyoruz ki çocuklarımızın bundan sonraki hayatlarında artılar olsun. Hayat sadece ders değil. Mutlaka dersler çok önemli ama özgüvenlerinin gelişmesi adına halk dansları ve diğer sosyal etkinliklerimizi önemsiyoruz. Bugün 700'ün üzerinde halk oyunları kursiyerimiz var. Bunun dışında çocuklarımıza, gençlerimize sportif anlamda birçok imkanlar sağlıyoruz."

"Bu şehir, bu ülke hepimizin"

Özellikle anne babalardan çocukların mutlaka bir spor dalıyla uğraşması isteğinde bulunan Başkan Zolan, "Hangi dalda olursa olsun çocuklarımız sporla mutlaka uğraşsın. Halk danslarımızla, sanat ve kültürle temas etsinler, değerlerimizi öğrensinler. İşte çocuklarımız ileriki yaşamlarında bu güzelliklere sahip olarak, artılar ekleyerek bu bayrağı bizden alarak daha yukarı, daha ileri götürecekler. Bundan hiç şüphem yok. İşte küçücük çocuklarımızdan sadece Denizli'yi değil Türkiye'yi temsil etme ciddiyetini gördük. Ben tüm çocuklarımızı tebrik ediyorum" diye konuştu. Başkan Zolan, "Denizlimiz de çok güzellikler yaptık inşallah o yürüyüşümüz bundan sonra da devam etsin. Bu şehir, bu ülke hepimizin. Biz taş üstüne taş koyarsak, insanımıza değer verirsek, geleceğimiz daha iyi olacak, insanlarımız daha mutlu olacak. Bizim başka bir sevdamız, başka bir emelimiz yoktur" dedi. Konuşmanın ardından Başkan Zolan, Halk Oyunları Topluluğu üyelerine teşekkür belgesi vererek, madalyalarını taktı.