Diyanet İşleri Başkanlığı ve Antalya İl Müftülüğünce organize edilen ve 8 şehirin müftülük takımları arasında düzenlenen İl Müftülükleri Arası Futbol Turnuvası 15-19 Aralık 2012 tarihlerinde Antalya'da yapıldı. Denizli İl Müftülüğü Futbol Takımı Namağlup bir şekilde Şampiyon oldu. Futbol takımını ve görevli personeli Denizli Müftüsü Alaaddin Gürpınar makamında kabul etti. 

Turnuvaya Denizli yanında Diyanetin Bursa, Antalya, Isparta, Manisa, Karaman, Nevşehir İllerinin Din Görevlilerinden oluşan futbol takımları katıldı ve Denizli Müftülüğü futbol takımı Denizli'de düzenlenen çeşitli turnuvalarda olduğu gibi iller arası yapılan bu turnuvada da kendisinden beklenen üstün başarıyı gösterdi.
Karşılaştığı takımlarla aşağıdaki skorlara ulaştı ve Namağlup bir takım olarak şampiyon oldu.

GRUP MAÇLARI
1-15.12.2012 Cumartesi  Denizli  3 - 1 Antalya
2-16.12.2012 Pazar   Denizli 12- 0 Karaman
3-17.12.2012 Pazartesi  Denizli  7 - 1 Diyanet

YARI FİNAL
4-18.12.2012 Salı    Denizli  7 - 3 Isparta

FİNAL
5-19.12.2012 Çarşamba  Denizli  8 – 4 Antalya

Karşılaşmaların sonunda Denizli İl Müftülüğü Futbol takımı Antalya Müftüsü Ahmet ÇELİK’ in sunduğu şampiyonluk kupasını sevinçle kaldırdı.

Oluşan futbol takımı aldıkları kupayı takım yöneticileri Erhan DENİZ ve Muharrem GÖNEN ile beraber İl Müftüsünün şahsında bütün Müftülük çalışanlarına armağan ettiler.
Denizli İl Müftüsü Alaaddin GÜRPINAR takımı ve yöneticilerini kabul edip kupayı teslim aldıktan sonra takımda emeği geçen herkesi tebrik etti. Elde edilen şampiyonluk yanında en az gol yiyip, en çok gol atan bu takımı önemsediğini, bundan sonra da destek vermeye devam edeceğini söyledi.
Bundan daha önemlisinin de turnuvada gösterilen centilmenlik ve dostluk oluşturulması hususu olduğunu dile getirerek tek tek takım üyelerini kucaklayarak tebrik etti.

Futbolcular
Bilal TALYMAN  
Muhammet DEMİR  
Hüseyin Yalçın 
Şaban UĞUR 
Yunus Sun   
Murat ÖĞMEN
Ercan Bal  
Mustafa KAYALI  
Şahin KURT
Abdüllatif CENGİZ