Denizli 1.Amatör Küme A grubu 11.hafta maçında 15 puanla 5.sırada ki Kocaderespor ile 18 puanla 3.sırada bulunan Yeni Bozkurtspor Karşıyaka stadında karşılaştı.

Bayan hakem Sedef Haktan ve Serhat pehilvan ve Mevlüt Özel’in yönettiği mücadelede, 13.dakikada Burak’ın attığı golle Yeni Bozkurtspor 1-0 öne geçti. 35.dakikada ev sahibi Kocaderespor’un kullandığı serbest atışta kaleci Muhammet’den dönen topu İsmail tamamladı ve filelere gönderdi. Yardımcı hakem Mevlüt Özel, ofsayt bayrağını kaldırınca orta hakem Sedef Aktan golü iptal etti. İptal golünden sonra maçta tansiyon yükseldi ve oyun elektriklenmeye başladı. İlk yarı 1-0 konuk ekibin üstünlüğü ile sona erdi.

2.yarı 55’de Bülent’in penaltıdan attığı gole, Yeni Bozkurtspor 2-0 öne geçti. 60’da Kocaderespor’dan Metin’in mükemmel yarı vole vuruşu, direğe çarpıp filelerle buluştu. Bu kez diğer yardımcı hakem Serhat Pehlivan, ofsayt gerekçesiyle bayrağını kaldırınca, Kocaderespor’un 2.golü de iptal edildi. Kocaderesporlu futbolcular uzun süre yan hakeme itiraz etti ama sonuç değişmedi. Ancak oyun iyice elektriklendi. Yan hakemler ile orta hakemin uyumsuzlukları gözden kaçmazken, hakem hataları ile maçın tansiyonu iyice yükseldi. Yeni Bozkurtspor, 70’de Cihan’ın kullandığı serbest atıştan bulduğu golle skoru 3-0 yaptı. 82.dakikada orta alanda bir faul pozisyonu sonra 2 futbolcu birbirine girdi. Diğer futbolcularda olaylara karışınca, arbede çıktı.  Saha içi bir anda karıştı ve her iki takım futbolcuları birbirine girdi. Yumrukların konuştuğu tekmelerin havada uçuştuğu olaylarda, polis olayları önlemek için müdahalede bulundu ama yeterli gelmedi. Futbolcuları ayırmak için sahaya giren Kocaderespor’un antrenörü Yıldıray Çoban, rakip takım futbolcularından arasında kalarak, kanlar içinde yere yığıldı. Ağzı burnu kan içinde kalan antrenörleri Çoban’ı gören Kocaderespor’lu futbolcular, saha içinde rakip futbolcuları kovaladılar. Polis yetersiz kalınca takviye kuvvet çağrılarak, olaylar güçlükle yatıştırıldı. Karşılaşmanın hakemleri kimseye sarı ve kırmızı kart göstermeden soyunma odasına girdi ve maçı tatil ettikleri iki takıma bildirildi. Karşılaşma ile ilgili kararı, Perşembe günü il disiplin kurulu verecek. 

ANTRENÖR ÇOBAN'IN AĞZI BURNU KAN İÇİNDE KALDI

Aldığı darbeler sonunda ağzı burnu kan içinde kalan Kocaderespor antrenörü Yıldıray Çoban, grubun derbi maçına hakem triosunun yetersiz kaldığını öne sürerek, ASKF ve İl Hakem Kurulu’nu suçladı. Bayan hakem Sedef Aktan’a klasman atlatabilmek için maç verildiğini öne süren Çoban, “ Grubun derbi maçına, bayan hakem atamak da neyin nesi. Bu maçı kaldıramayacağı ortada. Hem hakemi bitirdiler, hem de takımları yaktılar. Net 2 golümüz ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Kendi sahamızda dayak yedik. Maçın orta hakemi Sedef Aktan, kontrolü elinden kaçırdı. Yan hakemlerin de kötü olmasıyla maç çığırından çıktı. Yeni Bozkurtspor’un 22 numaralı futbolcusu Bülent başta olmak üzere, kalecileri Muhammet, 5 numara Fatih ve 9 numara Niyazi, olayları başlatan isimler oldu. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız” dedi. Maç sonrası Kocaderespor’dan 7, Yeni Bozkurtspor’dan 5 futbolcunun rapor edildiği öğrenildi.

  

Öte yandan Çardak ilçesinde dün oynanması gereken Çardak Belediyespor-Kale Belediyespor arasında ki Süper Amatör Küme maçında, ilginç bir olay yaşandı. Karşılaşmanın hakemi Serkan Gülçer, Kale Belediyespor’dan futbolcuların Kale direkleri yüksekliğinin nizami olmadığı yönünde itirazı sonucu, direklerin yüksekliğini ölçtürdü. Nizami olmayınca maçı oynatmadı ve karşılaşma ileri bir tarihe ertelendi.