Denizli Belediyespor Altyapı Futbol Akademisi'nin 2012-13 sezonunda örnek çalışmalara imza atarak çıtayı yükselttiğini açıklayan Başkan Rüşan Uzunoğlu, yeni sezonda da önemli projeler ile altyapının çıkışını sürdüreceğini söyledi.

Denizli'deki gençlerden oluşan kadrosuyla, geleceğin Denizli Belediyespor'unu oluşturmaya çalıştıklarını belirten Başkan Uzunoğlu, akademi liglerinde mücadele eden genç futbolcuların, ilerde A Takımın temel taşlarını oluşturacağını belirterek, bunun en güzel örneği olarak da, 2012-2013 sezonu içinde kendi altyapılarından Emin Gülsoy, Engin Güç, Yasin Memiş ve Eren Kurtulmuş'u profesyonel yaptıklarını söyledi.

Denizli Belediyespor'un Altyapı Futbol Akademisi ile örnek olduğunu ve meyvelerini toplamaya başladıklarına dikkat çeken Uzunoğlu, "Denizli Belediyespor Onursal Başkanı ve Belediye Başkanı Osman Zolan'ın büyük katkıları sonrası, Denizli Belediyesi ile birlikte yürüttüğümüz ve vizyon olarak yenilediğimiz amatör branşlarda, parlak bir gelecek bizleri bekliyor. A takımdaki 18 kişilik futbolcu listesinde, her zaman 8 Denizlili futbolcu yer aldı. Futbol Akademisi'nde örnek olacak çalışmalar ile geleceğin temellerini atıyoruz. Antrenörlerimiz, oyuncuların sadece taktik, teknik ve fiziksel gelişimlerine değil, aynı zaman da psikolojik gelişimlerine özel olarak odaklanıyorlar. Belediyespor Futbol Akademisi'nin temel amaçlarından biri, gençlerin psikolojik ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak onları futbola hazırlamak" dedi.

Altyapı Futbol Akademisi'nde 223 lisanslı sporcu ve sorumlu 9 antrenörün bulunduğuna dikkat çeken Denizli Belediyespor Altyapı Futbol Akademisi Genel Koordinatörü Aliksan Urcanlı, çalışmaları Doğan Demircioğlu, PAÜ, Zafer Katrancı ve Saraçoğlu statlarında yaptıklarını söyledi. Akademi Liglerinde geçmişte eğitim gören toplam sporcu sayısının bin kişi olduğunu açıklayan Urcanlı, halen eğitim görmekte olan kursiyer sayısının ise 150 kişi olduğunu dile getirdi.