Denizli Belediyespor, atletizmden, yüzmeye, okçuluktan futbola, jimnastikten basketbola kadar 23 farklı branşta 2013-2014 spor sezonunu görkemli bir törenle açtı.
Denizli Belediyespor'un Doğan Seyfi Atlı Stadı’ndaki sezon açılışına Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci ve Nurcan Dalbudak, Denizli Belediyespor Kulübü Başkanı Ruhşan Uzanoğlu ile belediyespor yöneticileri, kurslara katılan sporcular ve aileleri katıldı.
Açılışa, ücretsiz yaz spor okullarına katılarak 23 farklı branşta kendini geliştiren sporcular, neler öğrendiklerini gösterme fırsatı buldu. Bir yanda minikler satranç oynarken diğer yanda kadınlar pilates yaptı. Tekvando kursuna giden gençler gösterileriyle nefesleri keserken, jimnastikçi sporcular da hünerlerini sergiledi.
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, açılışta yaptığı konuşmada sporun önemine işaret ederek, ‘’Çocuklarımızın her alanda ve her branşta spor yapması için imkanlar sunmamız lazım. Spor, hem ruh, hem de fiziksel anlamda sağlık ve disiplindir. Spor aynı zamanda ekip ruhunun gelişmesi demektir. Spor hayatın ta kendisidir. Sporda başarı, başarısızlık, mağlubiyet, galibiyet gibi sonuçlar vardır. En önemlisi bir hedef vardır. Hayatta da aynı şeyler vardır. Eğer çocuklarımıza spor yapma imkanı sunduğumuzda gelecek nesil bizden çok daha sağlıklı ve başarılı olacak. Şu anda 10 binlerce insanımıza spor yaptırıyoruz. Denizli'yi amatör sporların başkenti yapmak bizim hedefimiz ideallimizdir. Bu hedefe inşallah el birliğiyle ulaşacağız’’ dedi.
AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci de, Denizli Belediyesporun bu noktaya gelmesini görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ‘’Belediyesporumuz aklımıza gelecek neredeyse tüm branşta faaliyetini sürdürüyor. Amacımız 7'den 70'e on binlerce vatandaşımıza spor yaptırmaktı ve bunu başardık. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Nice başarılara diyerek, kimsenin burnunun bile kanamadığı bir sezon diliyorum’’ şeklinde konuştu.