Denizli Belediyesi’nin öğrencilerin zihinsel ve bedensel gelişimleriyle sosyalleşmelerine katkı sağlamak için düzenlediği yaz spor okullarına 3 bin 800 başvuru yapıldı. 6-15 yaş grubunda voleybol, basketbol, tenis ve atletizm branşlarında Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ücretsiz düzenlenen yaz spor okullarının açılışına AK Pati milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel ve Bilal Uçar’la birlikte Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan katıldı.

Yaz spor okullarının bu yılki programına da geçen yıllarda olduğu gibi yoğun bir katılım olduğunu belirten Başkan Zolan, “Çocuklarımızın yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Kurslara ilgi gösteren ve bu organizasyona çocuklarının katılımını sağlayan velilerimize teşekkür ediyorum.” dedi. Hedeflerinin gelecek yıllarda bu kurslarda 10 bin çocuğa spor yaptırmak olduğu dile getiren Zolan, “Denizli Belediyesi olarak istiyoruz ki 2004 yılından bugüne kadar yapmış olduğumuz güzel tesisler çocuklarımız tarafından, vatandaşlarımız tarafından, Denizli’de yaşayan hanım kardeşlerimiz tarafından, herkes tarafından kullanılsın. Her şeyin ötesinde en çok arzu ettiğimiz şey, çocuklarımızın sporla buluşması. Çocuklarımız mutlaka bir branşta spor yapmalıdır düşüncesiyle yaz okulumuzu bu sene de başlattık. Şu ana kadar 3 bin 800 başvurumuz var. Hedefimiz, gelecek yıllarda bu sayının en az 10 bin olmasıdır.” şeklinde konuştu.

Milletvekili Zeybekci ise Denizli’nin şehircilik anlamda inanılmaz bir değişim yaşadığını, bunun sosyal yaşantıda da değişim sağladığını söyledi. Zeybekci, “Şu an bulunduğumuz bu alan, bir zamanlar kamyon yarısı kadar taşların olduğu bir yerdi, mezbelelikti. Biz buraya gelirdik, bu kıraç yerde, o kayaların üzerinde, şehrin tüm atıklarının olduğu derenin olduğu yerde hayaller kurardık. Kurduğumuz hayal de buydu. Amfiteatr buraya olacak dendiğinde bu hayali kurduk. Bu parkta bütün ağaçların tek tek hayalini kurduk. Yeşil alanların hayalini kurduk. İncilipınar Parkı’nda aynı hayali kurduk, Çamlık Parkı’nda da aynı hayali kurduk, burada da aynı hayali kurduk. Geleneksel Spor Oyunları Sahası’nın Gül Tepe Parkı’nda, Molla Deresi’nde, Eskihisar Parkı’nda bu hayalleri kurduk. Bakın Türkiye’de tektir, Geleneksel Spor Oyunları Sahası. Bütün atletizm branşlarını yapıldığı, olimpiyatlarda gördüğünüz cirit atmadan çekiç atmaya kadar, yüksek atlamadan uzun atlamaya kadar, atlı sporların bile yapılabildiği muhteşem bir tesis. Denizli Belediyesi, o alanı sadece arsa fiyatına satsaydı en az 20-30 milyon lira ederdi. Biz bu şehre sadece hizmet ettik. Karşılığında tek bir şey istedik sizlerden, ‘Allah razı olsun’ deyin ve dua edin.” dedi.

Konuşmaların ardından gruplara ayrılan öğrencilere, katıldıkları branşa göre belirlenen gün ve saatler bildirildi.