Kulüpler altyapılarda kaleci bulmakta zorluk çekerken Denizli Büyükşehir Belediyespor’da kaleci bolluğu yaşanıyor. Geçen yıl U16 takımı kalecisi Ahmet Oytun Özdoğan’ı Fenerbahçe’ye vererek, tarihinin en önemli transferlerinden birine imza atan Denizli Büyükşehir Belediyespor’da şimdi de U14 kalecisi Ali Eren Yalçın’ın yıldızı parlamaya başladı.
Denizli BBSK altyapısından yetişen ve üç sezondur kırmızı beyazlı formayı başarıyla giyen kaleci Ali Eren Yalçın, Denizli Büyükşehir Belediyespor teknik heyeti ve Kulüp Başkanı Rüşan Uzunoğlu ile yönetimin de izlediği Denizli BBSK-Göztepe arasında ki U14 maçında göstermiş olduğu başarılı performansı sonrası göze girdi. İki haftadır A Takımı ile antrenmanlara çıkan ve kaleci Yunus ve Taylan ile birlikte antrenmanlarını sürdüren Ali Eren, Akademi Ligi'nde 32 maça çıktı.
Denizli Büyükşehir Belediyespor Başkanı Rüşan Uzunoğlu kulüp olarak her branşta gençlerin önünü açan bir kulüp olduklarını belirterek, "Kanıta ve kayıta dayalı, gerçek profesyonel futbolcu yetiştirme programı uygulanan altyapımızdan çok iyi sporcular çıkıyor. İyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu olgusuyla yetiştirilen sporcularımızdan biri olan kaleci Ali Eren Yalçın, üç sezondur altyapımızda ve akademi liginde çok başarılı maçlar çıkarmakta. Bu nedenle A Takımı ile antrenmanlara çıkmasına karar verdik. Siz elinizdeki oyuncuya güvenmezseniz, ondan verim alamazsınız. Oyuncu maçta oynarsa, kendini geliştirir, deneyim kazanır ve mutlu olur. Kendi değerlerimize, kendi gençlerimize sahip çıkmalıyız. Yeterli ilgiyi ve önemi göstermeliyiz. Liglerde yabancı kalecilere verilen değerleri, kendi kalecilerimize de vermek zorundayız" dedi.