Denizli Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen ödül törenine Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Milli Atlet Alperen Acet, sporcunun antrenörü Cavit Ceylan ve sporcunun annesi katıldı.
Milli Atlet Alperen Acet’i başarısından dolayı tebrik ederek spor ve eğitim yaşamında başarılarının devamını dileyen Vali Şükrü Kocatepe, "Sevgili Alperen’in başarısı ile hem Denizli olarak hem de ülke olarak gururlandık. İnşallah genç yaşta ulaştığı bu başarılarını gayretli çalışmaları ile daha yukarılara taşıyacaktır. Kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Spor, insanın hayatında belli bir dönem yapabileceği bir aktivitedir ama ömür daha uzun. Bu bakımdan hayatın diğer bölümünde de hem topluma faydalı olmak hem de daha iyi yaşamak için bir meslek sahibi olmak lazım. Tabi spor dalında da meslek sahibi olunabilir. Bizim gönlümüzden geçen doktor, mühendis, kaymakam, savcı olarak sporunu yapmaya devam etmen. Bu nedenle dersleri hatırlattım. Antrenmanlardaki dinlenme süreçlerinde kitap okuyarak geçirebilirsin ve bu süreç senin için çok faydalı olur” dedi.
Tören sonunda Dünya Şampiyonu Alperen’in Çin’de elde ettiği başarıdan dolayı tebrik ederek altın hediye eden Vali Şükrü Kocatepe, birkaç gün sonra Kolombiya’da gerçekleştirilecek olan Yıldız Gençler Dünya Şampiyonası’nda da aynı başarılı performansı göstereceğine inandığını belirterek Alperen’e başarılarının daim olmasını diledi. Vali Şükrü Kocatepe daha sonra genç şampiyon Alperen, annesi ve antrenörü ile hatıra fotoğrafı çektirdi.