Denizli Asil Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından, “Liseler Arası Genç Erkekler Bilek Güreşi İlçe Turnuvası” düzenledi. Rakiplerinin bileklerini bükerek birinciliğe yükselen 16 sporcu Ankara’da yapılan  Türkiye Şampiyonasına katılacak. 


Liseler Arası Genç Erkekler Bilek Güreşi İlçe Turnuvası'nda  sağ ve sol kol olmak üzere 50, 55, 60, 65, 70, 75, 80, +80 kilogram sıkletlerinde gerçekleştirildi. Turnuvaya 38 sporcu katılırken, 16 sı derece almayı başararak Ankara'da gerçekleşen turnuvaya katılacak. 26-27 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek turnuvada gençler, bilekleriyle Denizli'yi temsil edecek.  
Gençlerin spor yapmasının bedensel ve ruhsal gelişim açısından önemli olduğunu anlatan kulüp Başkanı Ali Akyüz, “Denizli’de bilek güreşi branşında ilk turnuvayı geçen yıl düzenlemiştik. Bu yıl katılımı artırmak için yaptığımız çalışmalar etkili oldu. Gelecek yıllarda da turnuvamızı düzenlemeye devam edeceğiz.” Dedi. Gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması içinde ata sporu bilek güreşine önem verdiklerini ifade eden Akyüz, “Gençlerimiz arasında sevgi ve kardeşlik bağlarını kuvvetlendirerek onları şiddetten ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, bir spor dalı olarak fazla bilinmeyen ata sporumuz bilek güreşini gençlere tanıtmak, sevdirmek, lisanslı sporcu sayısını artırmak, yetenekli sporcuları tespit ederek spor dünyasına kazandırmayı hedefliyoruz.” dedi. Akyüz turnuvaya destek veren Avrupa Şampiyonu Ahmet Yenerer ve vücut geliştirme spor salonu sahibi Ahmet Abuş’a katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Birinciler belirlendi
Turnuva sonunda, sağ kol 1.leri 50 kilogram Selim Sabanoğlu, 55 kilogram Ferdi Koç, 60 kilogram Onur Tetikçi, 65 kilogram Furkan Yaman, 70 kilogram Mesut Terzioğlu, 75 kilogram Tevfik Kındır, 80 kilogram Yunus Emre Yenerer ve 80 +’da Berkay Akdeniz. Sol kol 1.leri 50 kilogram Selim Sabanoğlu, 55 kilogram Ferdi Koç, 60 kilogram İsmail Geyik, 65 kilogram Süleyman Can Kaygısız, 70 kilogram Mesut Terzioğlu, 75 kilogram Tevfik Kındır, 80 kilogram Mustafa Coşkun ve 80+ kilogram Berkay Akdeniz’e başarı belgeleri ve madalyaları verildi. 26dn5