Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Denizli Büyükşehir Belediyespor, geçen sezon Kayseri Şekerspor forması giyen 23 yaşında İlyas Ekiz ile 2 yıllık anlaşma imzaladı. 
2014-2015 sezonuna hızlı giren Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Denizli Büyükşehir Belediyespor, teknik direktör Selahattin Dinçel ve ekibi ile anlaştıktan sonra, ilk futbolcu transferini de gerçekleştirdi. Kırmızı-beyazlılar, geçen sezon Kayseri Şekerspor forması giyen İlyas Ekiz ile 2 yıllık anlaşma imzaladı. Kulüp binasındaki imza törenine, genel menajer İbrahim Çelik, Denizli Büyükşehir Belediyespor Başkanı Rüşan Uzunoğlu ve Başkan Yardımcısı Sait Özkan katıldı. 
Çok iyi bir sağ bek aldıklarını belirten Denizli Büyükşehir Belediyespor Başkanı Rüşan Uzunoğlu, “İlyas kendisini ispatlamış bir futbolcu ve referansları çok iyi. Çabuk, sert ve hızlı oynayan biri. Sağ bek kadar sağ önde de çalışkan olan İlyas, geçen sezon Kayseri Şekerspor’da 30 maçta forma giymiş ve başarılı bir sezon geçirmiş bir isim. Kayseri Şekerspor’a gelmeden önce şampiyon olan Gümüşhanespor’un kadrosundaydı. Neticede iyi bir transfer yaptığımıza inanıyoruz. Her iki taraf için hayırlı olsun” dedi.