İZMİR (CİHAN)- Beko Basketbol Ligi'nde 2011-2012 sezonu fikstür çekimi İzmir’de yapıldı. Bu sezon ligler, yenilikler ve seçenekli bir fikstürle 15 Ekim’de başlayacak. Swiss Otel'deki fikstür çekimine Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Genel Sekreteri Ali Özsoy, Ligler Editörü Ahmet Araşan, Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş ve takım temsilcileri katıldı.
Kura çekiminde konuşan Genel Sekreter Özsoy, yeni bir heyecanın başlangıcında olduklarını belirterek, "Umarım kazasız belasız, güzel ve zevkli müsabakalar izleriz. Bu sene büyük oyuncuların da Türkiye’ye gelme olasılıkları olması sebebiyle daha büyük bir ilgi bekliyoruz.” dedi. Ligler Direktörü Araşan ise yeniliklere dikkat çekerek, "Bu sezon liglerde yenilikler var. Alternatifli bir fikstürle liglere başlıyoruz. Milli takımların olimpiyatlara gitme olasılığı sebebiyle böyle bir şey yapıyoruz. Milli takımımızın güçlü bir şekilde olimpiyat olasılığı olduğu için sezon biraz geç başlayacak. Elemelere kalma şansı da bulunuyor, bu sebeple fikstürü alternatifli duruma getirdik. Play off’larda da değişikliler var. Artık bütün eşleşmeler 0–0 olarak başlayacak. Takımlar, sahaya üç yabancıdan fazla çıkarırsa bu oyuncular Avrupalı sayılacaktı, bunu dört yabancı olarak değiştiriyoruz.” şeklinde konuştu. Ligler Koordinatörü Özgümüş de fikstür çekimiyle ilgili teknik bilgiler verdi.

KUTU
Basketbol severlerin heyecanla beklediği sezon açılışı, 15 Ekim 2011 tarihinde oynanacak karşılaşmalarla olacak. 16 takımın mücadele ettiği ligde normal sezon 30 hafta sürecek ve 22 Nisan’da sona erecek. İkinci devre ise 28-29 Ocak 2012'de başlayacak.
Play off serisi, 25 Nisan–3 Haziran arasında oynanacak. 2011–2012 sezonu takvimine göre Spor Toto Türkiye Kupası Eleme Grubu maçları, 7–9 Ekim tarihleri arasında oynanacak. Beko Basketbol Ligi'ndeki 16 takımın dört grupta mücadele edeceği turnuva, TBF’nin belirleyeceği dört il merkezinde düzenleencek. Eleme müsabakaları sonucunda gruplarda ilk iki sırayı alan sekiz takım, 15–19 Şubat arasındaki Spor Toto Türkiye Kupası Final Grubu maçlarında karşı karşıya gelecek.
Yeni sezon takvimine göre Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray arasında oynanacak Cumhurbaşkanlığı Kupası ise 12 Ekim’de sahibini bulacak.
Beko Basketbol Ligi'nde yıldız oyuncuların biraraya geldiği, müzik ve gösteri dünyasının buluştuğu Beko All Star organizasyonu, 21-22 Ocak 2011 haftasında yapılacak.

Beko Basketbol Ligi'nde 2011-2012 sezonunun ilk hafta (15-16 Ekim) maç programı şöyle:

Aliağa Petkim – Hacettepe Üniversitesi
Fenerbahçe Ülker - TS Trabzon Basket
Olin Edirne – Galatasaray SK
Mersin BŞB – TofaşBanvit – Pınar Karşıyaka
Erdemir – Anadolu Efes
Türk Telekom – Antalya BŞB
Beşiktaş JK – Bandırma Kırmızı CİHAN