İSTANBUL (CİHAN)- Avrupa ikincisi bayan basketbolcular International Hospital’da çocuk hastaları ziyaret etti,
Küçük Şivan’ın hayali gerçekleşti…
Bayan Milli Basketbol Takımı oyucularından Birsel Vardarlı ve Gülşah Akkaya, Acıbadem Sağlık Grubu International Hospital’da yatan çocuk hastaları ziyaret edip, onlara moral verdiler. Milli basketbolcular, 6 ay önce böbrek nakli olan ve en büyük hayali basketbolcularla basket oynamak olan küçük Şivan’ın hayalini de gerçekleştirdiler.
Hastaları ziyaret eden milli basketçiler Birsel Vardarlı ve Gülşah Akaya, 11 yaşındaki Şivan Ağabey’in büyük hayalini gerçeğe dönüştürdü. 6 ay önce böbrek nakli olan 3. sınıf öğrencisi Şivan, 2 yaşından beri böbrek hastalığı nedeniyle tedavi görüyordu. Uzun yıllar diyalize giren ve çok zor günler yaşayan küçük Şivan bir süre önce böbrek nakli oldu.
Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan tarafından gerçekleştirilen operasyonla anne Binnaz Ağabey’in böbreği Şivan’a nakledildi. Naklin ardından kısa süre sonra sağlığına kavuşan Şivan, basketbolu çok sevmesine rağmen, hastalığı nedeniyle 11 yıl boyunca gönlünce koşup oynayamamıştı. Oysa en büyük hayallerinden biri ise basketbolcularla birlikte basket oynamaktı.

ŞİVAN, BASKETLERİ ÜST ÜSTE SIRALADI
Şivan, milli basketbolcular Gülşah Akkaya ve Birsel Vardarlı ile Yeşilyurt Spor Kulübü’ne giderek basketbol oynadı. Küçük Şivan, basketleriyle ve güzel atışlarıyla büyük beğeni topladı.
Büyüdüğünde “organ nakli doktoru” olmak isteyen küçük çocukla birlikte olmaktan büyük keyif duyduğunu söyleyen milli basketbolcu Gülşah Akkaya, “Ülkemizde bir çok hasta organ nakli olabilmek için sıra bekliyor. Şivan da onlardan biriydi. Ancak onun şansı annesiydi. Annesi sayesinde bu hastalıktan kurtuldu. Ben buradan herkesi organ bağışı yapmaya davet ediyorum. Ben de organlarımı bağışlamaya karar verdim.” şeklinde konuştu.
Milli basketbolcu Birsel Vardarlı ise, “Bugün burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Organ bağışlarının az olması ülkemizin en büyük sorunlarından biri. Umarım zaman içerisinde organ bağışı sayıları artar. Şirvan gibi milyonlarca hasta da sağlığına kavuşur.” dedi.
Anne Binnaz Ağabey, ‘‘Onu koşarken görmek benim için dünyalara değer.’’ derken, Şivan’dan önce 2 çocuğunu aynı hastalıktan dolayı kaybettiğini de belirterek, çocuğunu bu derece sağlıklı gördüğü için çok mutlu olduğunu söyledi. Anne Binnaz, “9 yıldır birçok hastaneye gittik. Oğluma birçok tedavi uygulandı. Ancak kimse nakle cesaret edemedi. Alihan Hoca ve ekibi nakil olabileceğini söylediğinde böbreğimi vermekte bir an olsun tereddüt etmedim. Şimdi onu basket oynarken görmek benim için dünyalara değer.” diye konuşuyor.

ALTI AYDA YEDİ KİLO ALIP, SEKİZ SANTİM UZADI
    Hastalığı nedeniyle yaşıtlarına göre daha küçük duran Şivan naklin ardından hızlı bir büyüme gösterdi.
    Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Alihan Gürkan, “Şivan bize geldiğinde hemen nakil olmasına karar verdik. Annesinden aldığımız böbreği küçük çocuğa naklettik ve çok başarılı bir sonuç elde ettik. Şivan 6 ay içerisinde 7 kilo aldı ve 8 santim uzadı. Şu anda boyu 116 santim, kilosu ise 27. Bundan sonra da gelişimi hızla devam edecek ve kısa süre içerisinde yaşıtlarını yakalayacak. Hastalığı nedeniyle ayağında bazı gelişim bozuklukları oluşmuş. Eğer daha erken bir zamanda bu nakli gerçekleştirebilseydik, bu bozuklukların da oluşmasını engelleyebilirdik. Ancak bundan sonra da ayaklarındaki bu sorun zaman içerisinde uygulanacak ek tedavi yöntemleriyle iyileşecek.” dedi.
CİHAN