Karatede bu yılın ilk büyük organizasyonu olan ve 06-08 Şubat 2015 tarihlerinde İsviçre’nin Zürih kentinde 47 ülkeden 995 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen 42. Avrupa Ümit Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’nda “Ümit Erkekler Kata”da Avrupa Şampiyonu olan Denizlili milli sporcuMehmet Batuhan Özdemir Valimiz Şükrü Kocatepe tarafından ödüllendirildi.Türk Milli Takımımız 42. Avrupa Ümit Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonasına 4'ü kata, 15'i kumite olmak üzere toplam 19 sporcu ile katıldı. Türk Milli takımı şampiyonadan 6 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalya ile döndü. Ümit Erkekler Kata’da Denizlili milli sporcumuz Mehmet Batuhan Özdemir, finalde Slovak rakibini 3-2 yenerek Avrupa Şampiyonu oldu. 3 yıldır milli takımda kendine yer bulan Serinhisar Anadolu Lisesi 1. Sınıf öğrencisi 15 yaşındaki sporcu kariyerinin en büyük başarısını elde etti. 

HEDEFİM DÜNYA ŞAMPİYONU
Milli Sporcumuz Mehmet Batuhan Özdemir, ulaştığı başarının önemini bildiğini söyleyerek hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu belirtti.
Milli sporcunun babası Mustafa Özdemir ve annesi Elif Özdemir de, Batuhan’ın hem derslerinde hem de spor alanında başarılı olduğunu, Avrupa’da aldığı şampiyonluğun kendilerini gururlandırdığını söyleyerek çocuklarını sporda en üst şampiyonlukları alana kadar desteklemeyi sürdüreceklerini söylediler. 

Elde ettiği başarıdan dolayı genç sporcuyu tebrik eden Valim Şükrü Kocatepe’de  şunları söyledi; “Başarı için çalışmak, ter dökmek ve antrenmanlara disiplinli hazırlanmak gerekiyor. Onun için sporcumuzu tebrik ediyoruz. “Düzenli bir hayat, disiplinli bir yaşantı ve çalışmak.” bunlar sonuç olarak başarı ve madalyayı getirdi. Kabiliyet de tabii ki ön şart. Bu da sende var. Tabii ki eğitim öğretimi de ihmal etmeden oradaki başarıyı da yürütmek lazım. İnsanların hayatını sürdürebilmesi için kariyere ihtiyacı var. Bunu da eğitim ile elde edebiliyor. İkisi birlikte giderse çok daha başarılı olur. Seni inşallah ilerde bir doktor bir mühendis bir kaymakam gibi bu meslekleri sporcu olarak yürüten birisi olarak görmek isteriz.”

Vali Kocatepe daha sonra milli sporcuya hediyesini verdi.