Türkiye Cirit Şampiyonası 1. Grup yarı final karşılaşmaları, Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi ve Atletizm Sahası'nda yapılacak. Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından bu yıl düzenlenen, "2014 Türkiye Cirit Şampiyonası" eleme maçları geçen mayıs ayında Denizli ile birlikte Türkiye'nin değişik kentlerinde başlamıştı. Geçtiğimiz gün şampiyonanın yarı final karşılaşmaları için kura çekildi. Buna göre, 1. Grup'ta bulunan Uşak 1 Eylül Atlı Spor Kulübü, Uşak Omurca Atlı Cirit Spor Kulübü, Manisa Selendi Beypınar Atlı Cirit Spor Kulübü ve Uşak Karaoğlan Atlı Cirit Spor Kulübü olmak üzere 4 takım Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi'nde yarı final oynayacak. Karşılaşmaların ilki 17-18 Ekim tarihlerinde saat 14.00-18.00 arasında, ikincisi ise 19 Ekim saat 10.00-14.00 arasında yapılacak.

Türkiye'de ilk gece maçı bu sahada yapıldı

Geçen Temmuz ayında Türkiye'de ilk defa gece oynanan bir cirit maçına ev sahipliği yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi ve Atletizm Sahası'nın 2014 Türkiye Cirit Şampiyonası yarı finallerine ev sahipliği yapması kenti gururlandırdı. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Türk sporuna kazandırdığı Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi ve Atletizm Sahası, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu'nun da büyük takdirini kazanırken, vatandaşlar ata sporunu yakından tanıyabilmeleri için 17-18-19 Ekim olmak üzere 3 gün sürecek müsabakaları izlemeye davet edildi. Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi ve Atletizm Sahası'nın gelecek yıl cirit şampiyonası finaline ev sahipliği yapması da gündeme geldi.

"Onbinlere spor yaptırdık"
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'de iki yıldır Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından cirit maçları oynatıldığını belirterek, Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi ve Atletizm Sahası'nın ulusal ve uluslararası alanda bir çok spor karşılaşmasına ev sahipliği yapabilecek kapasitede olduğunu kaydetti. Özellikle ata sporunun Denizli'de gelişmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Zolan, "Bir çok alanda olduğu gibi sportif alanda da Denizli’yi pek çok ilk ile tanıştırdık. İnsanlara spor yaptırmak istiyorsanız önce tesis yapacaksınız. Bu kente biz önemli tesisler kazandırdık. Spor salonları ve yüzme havuzları yaptık. Her mahallemize basketbol, voleybol sahaları kazandırdık. Şehrin farklı bölgelerinde sentetik futbol sahalarını amatör spor kulüplerinin hizmetine sunduk. Onbinlere spor yaptırdık. Türkiye'de sadece Denizli'de bulunan bu tesis de onlardan biri" diye konuştu.

Dev tesisin özellikleri

Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi ve Atletizm Sahası, 80 bin metrekare alana sahip. Ayrıca Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF) standartlarında atletizm, cirit, gülle, çekiç ve koşu gibi 26 farklı spor dalının yapılabileceği sahada, 3 bin kişilik tribün, idari bina ve atların koşabilmesi için manej denilen özel saha yer alıyor. 7 bin 500 metrekare otopark alanı bulunan tesis 7 bin 800 metrekare yeşil alana sahip. Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Sporlar Festivali'ne ev sahipliği yapan tesiste bugüne kadar binlerce kişiye ücretsiz binicilik kursu da verildi.