Şike soruşturması sebebiyle zor bir süreçten geçen Türkiye, A Milli Futbol Takımı'mızla sevinmek istiyor.Euro 2012 elemeleri A Grubu'nda yer alan Ay-Yıldızlılar, bugün Türk Telekom Arena'da Kazakistan'ı konuk ediyor. Salı günkü Avusturya maçı öncesi galibiyeti amaçlayan Hollandalı çalıştırıcı Guus Hiddink de kaybedilen imajı Milli Takım'ın kazanacağını söylüyor.
A Milli Futbol Takımı'mız, 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu'ndaki 7. maçında bugün Kazakistan'ı ağırlayacak. Türk Telekom Arena'da oynanacak ve saat 20.00'de başlayacak mücadeleyi Fransa Futbol Federasyonu'ndan Clement Turpin yönetecek. Müsabaka, NTV'den canlı yayınlanacak. Ay-Yıldızlılarda tek hedef Kazakistan'ı mağlup ederek 6 Eylül Salı günü Avusturya ile deplasmanda yapacağı karşılaşma öncesi avantaj yakalamak ve yeniden grup ikinciliğine yükselmek.
Swissotel'de Arda Turan'la birlikte basın toplantısı düzenleyen millilerin hocası Guus Hiddink, dış sahadaki Kazakistan maçında Hamit Altıntop'un attığı klas golü unutamadığını söyledi. Rakibin o günden bu yana ciddi değişiklikler yaptığını vurgulayan Hollandalı teknik adam, "Agresif bir ekip oldular. Hiçbir rakibimizi küçümsemiyoruz." dedi. Hiddink gruptaki pozisyonumuzu da değerlendirdi: "Almanya'nın avantajlı olduğunu görüyoruz. Birinci olarak gidemiyorsak en iyi ikinci olabilme yoluna gitmeliyiz. Maksimum puanları almak istiyoruz. Hesaplama yapmak istemiyoruz." Euro 2012'ye gitme yolunda iplerin hâlâ ellerinde bulunduğunun altını çizen deneyimli çalıştırıcı, "Türk futbolu zor bir dönemden geçiyor. Benim için de bu yaşımda yeni bir deneyim oldu. Her gün öğreniyorum. Çok istekli ve arzulu bir görüntü çizerek, Tük futbolunun kaybettiği imajını geri kazanmasına yardımcı olmak istiyoruz." ifadelerini kullandı. Federasyon'dan yeni bir teklif gelmesi halinde bunu kabul edip etmeyeceği yönündeki soruya Hiddink şu cevabı verdi: "Türk Milli Takımı'nda çalışmaktan dolayı pişmanlığım yok. Genç arkadaşlarla her gün bir araya gelmek istiyorum. Kulüplerine döndüklerinde üzülüyorum. Biz hem Milli Takım'ı yenilemek, hem de Dünya Kupa-sı'na gitmek gibi bir misyon edindik."
Euro 2008'de yarı final gören Arda Turan ise Milli Takım da dahil, forma giydiği her yerde ekibin parçası olmak için hareket ettiğini aktardı. Arda, "Buna karşın hiçbir zaman kurtarıcı rolü üstlenmedim. Ama ofansif anlamda her zaman önemli bir oyuncu olduğumu hissediyorum. Milli Takım'da daha mutlu olduğumu hissettim her zaman. Milliyetçilik duyguları yüksek olan bir insanım. Ayrıca ben önce ülkem için İspanya'dayım, sonra kariyerim için." açıklamasını yaptı.
MUHTEMEL KADROLAR
Türkiye: Volkan Demirel, Hakan Balta, Serdar Kesimal, Servet Çetin (Sabri Sarıoğlu), Gökhan Gönül, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan, Selçuk Şahin, Burak Yılmaz, Colin Kazım.
Kazakistan: Nesterenko, Mukhtarov, Smakov, Logvinenko, Nurdauletov, Geteriev, Schmidtgal, Khairullin, Konysbaev, Gridin, Ostapenko.
SAAT: 20.00
STAT: Türk Telekom Arena