11. Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası'nda milli atlet Ahmet Arslan, arka arkaya altıncı defa birinci oldu. 21 ülkeden 171 sporcunun katıldığı, oldukça sıcak bir havada yapılan şampiyonaya Türk atletler damgasını vurdu. Büyük erkekler kategorisinde, daha önce beş defa Avrupa Dağ Koşusu şampiyonu olan Arslan, ipi yine göğüsledi. İkinciliği ise milli takım sporcusu Ercan Muslu elde etti. Genç Bayanlar kategorisinde birinciliği İngiltere´den Annabel Mason, ikinciliği Sevilay Eytemiş, üçüncülüğü Çeşminaz Yılmaz kazandı. Bayanlar kategorisinde İsviçreli Monika Fürholz birincilik ipini göğüsledi. Rus atlet Nadezhda Leshinskaia ikinci, Çek atlet Pavla Schorna üçüncü oldu. Genç erkeklerde Ahmet Özrek ilk sırayı, diğer bir Türk atlet Mazlum Aydemir ikinci sırayı aldı. Bu kategoride üçüncülüğü, Alman Anton Palzer elde etti. Türk milli takımı, genç bayanlar ve erkeklerde takım halinde birinci olurken büyük erkeklerde ikinci oldu.

Altı defa şampiyon olan Ahmet Arslan, mutluluğunu ifade ederek, “Şu an bitmiş tükenmiş, terden bunalmış bir vaziyetteyim ama kazandığım şampiyonluk, arkadaşımın ikinciliği ve gençler kategorisinde almış olduğumuz diğer başarılar, bütün yorgunluğumu bastırmaya yetiyor. Çok mutluyum. Bugün kürsünün ikinci sırasında da Türk arkadaşım var. İnşallah önümüzdeki yıllarda kürsünün üst basamaklarını kimseye bırakmayacağız. Avrupa ve dünya ülkelerine karşı dağ koşusundaki üstünlüğümüzü uzun yıllar devam ettirmek istiyoruz." dedi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ise yarışmanın tarihî bir yerde yapıldığını belirterek, çeşitli medeniyetlerin gelip geçtiği ve turizmin önde olduğu bir yerde spor yapmaktan mutlu olduklarını söyledi. Terzi, “Burada güzel bir gün yaşıyoruz. Gördüğünüz gibi Türk sporcuların başarısı burada da ortaya çıktı. Zaten Avrupa dağ koşularında Türk milli takımları, bu zamana kadar aldıkları madalyalarla Avrupa´da birinci, dünya üçüncü sırada. Tüm ülkeler burada parkurdan memnun. Dağ koşuları, ilk kez böyle turistik bir yerde yapılıyor. Genellikle dağlarda yapılan bir yarış. Bugün çok büyük bir mücadele gösterdiler tüm sporcularımız. Sporcularımızı ve antrenörlerimizi kutluyorum. Türk atletizmi ivme kazanıyor ve devamlı sportif başarılar geliyor. Artık en büyük uluslararası yarışları da organize edebiliyoruz.” diye konuştu.

Şampiyonda dereceye giren sporcular:

Genç Bayanlar
1. Annabel Mason (İngiltere)
2. Sevilay Eytemiz (Türkiye)
3. Çeşminaz Yımaz (Türkiye)

Genç Erkekler
1.Ahmet Özrek (Türkiye)
2.Mazlum Aydemir (Türkiye)
3.Anton Palzer (Türkiye)

Büyük Bayanlar
1. Monika Fürholz (İsviçre)
2. Nadezhda Leshchinskaia (Rusya)
3. PavlaSchorna Matyasova (Çek Cumhuriyeti)

Büyük Erkekler
1. Ahmet Arslan (Türkiye)
2. Ercan Muslu (Türkiye)
3. İonut Alin Zinca (Romanya)