Samanyolu ekranlarının sevilen programı ‘’MACERACI’’ en son bölümünde Denizli ve çevresini tanıtmış ve Denizlilerin beğenisini toplamıştı. Murat Yeni’nin Denizliye gelişini fırsat bilen Servergazili öğrenciler Murat Yeniyi okullarına davet etiler ve söyleşi yaptılar.

Servergazi Liseleri Müdürü Zeki GÖÇER: "Sepetli motoru ile Anadolu’yu karış, karış dolaşan tüm Türkiye’nin “Maceracı” diye bildiği Murat Yeni, Samanyolu Televizyonunda yayınlanan Maceracı  programı ile  hem yerli belgeselin en iyi örneklerini vermekte, hem de televizyon  izleyicilerine keyifli dakikalar yaşatmaktadır. Maceracı programı  sıradan bir gezi programı değil, gittiği illerin ve bölgelerin  ilginçlikleri ve farklı yaşam biçimleri ile orijinal yönlerini ı ekrana yansıtmakta. Maceracı programı sayesinde Türkiyeyi  görme, insanları tanıma fırsatı elde ediyoruz. 
Samanyolu izleyicilerinin 'Maceracı'dan tanıdığı Murat Yeni, il il gezerek Türkiyeyi ekranlara taşıyor ve her bölgenin , yörenin kendine has özelliklerini ve güzelliklerini ekrana getiriyor . Seyirciyi bilgilendiriyor. En son Samanyolu ekranlarında tanıttığı ilimiz Denizli oldu .
Bizlerde hem Denizlinin hem de tüm illerimizin tanıtımına katkıda bulunduğu için Servergazi Eğitim Kurumları olarak bu güzel çalışmaya bir ödül takdim etmek istedik. YILIN EN İYİ BELGESEL PROGRAMI dalında 1. Seçtik.
Maceracı Murat Yeni Beyi hem ödülünü almak , hem de programı ve ibretlik yaşamı hakkında  bilgi vermek üzere okulumuza davet ettik’’dedi.

Ayrıca ibret isimli bir kitap yazan ve 'İbret' isimli kitabında kendi hayat hikayesini anlatan Murat Yeni ;bu kitapta gerçek yaşam öyküsünden kesitler sunarak ,okuyanların  düşünce ufkuna yeni kapılar açılacak ilginç konuları ele almış .

 
Öğrencilerin;
 1-Sunuculuğa nasıl başladınız, hayaliniz miydi?
2-Samanyolu Televizyonu ile nasıl tanıştınız?
3-Sunuculukla alâkalı neler tavsiye edersiniz?
4-Biz Maceracı’yı yandan sepetli motoruyla Anadolu’yu karış karış gezen, bir seyyah olarak tanıdık. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?
5-En son Denizliyi tanıttınız , Denizli hakkındaki kanaatlerini alabilir miyiz?
Şeklindeki sorularına muhatap olan Murat Yeni Denizli bölümü ile ilgili ‘’En fazla ilgi toplayan , reytingi en yüksek bölümlerden birini çekmişiz ,çok fazla teşekkür eden oldu’’dedi.