Yeni yapılacak binalar için ilk ödeneklerin çıktığını belirten Belediye Başkanı Mehmet Ko-baş, “Israrlı taleplerimiz sonuç verdi. Sayın Bakanımız Nihat Zeybekci ve bilhassa kıymetli hemşerimiz ve Milletvekilimiz Şahin Tin beyefendinin yoğun girişimleri sonuç verdi” dedi.

18 derslik olarak planlanan Anadolu Lisesi'nin 4 milyon TL'ye ve 300 seyirci kapasiteli yapılacak olan kapalı spor salonunun yaklaşık 1.75 milyon TL'ye malolacağını ifade eden Kobaş, ilk ödeneklerin çıktığını belirterek şu bilgileri verdi: “Şu anda yeni Anadolu Lisesi binası yapımı için 2 milyon TL, kapalı spor salonu yapımı için de 1 milyon TL'lik kaynak gerekli birimlere aktarıldı. Resmi prosedürlerin tamamlanmasından sonra her iki yapı için ihaleye çıkılacak ve muhtemelen Mart veya Nisan ayında inşaatlar başlayacak.

Anadolu Lisesi 18 derslikli olacak ve 4 yıllık lise öğrenimi için öğrencilerimizin bütün ihtiyaçlarını karşılayacak son derece modern bir yapı olacak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze devredilen yurtlarla birlikte Anadolu Lisemiz en çok tercih edilen liselerden biri olacak. Kapalı spor salonumuz ise mevcut stadyumun altına planlandı. Yaklaşık 300 seyirci kapasiteli düşünülen binamız için de 1.5 ila 1.75 Milyon TL'ye malolacak.”


Bu iki tesisin ilçemize kazandırılmasında Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin'in çok büyük emeklerinin olduğunu belirten Kobaş, “Sayın vekilimiz bir taraftan ülke meseleleriyle ilgilenirken memleketi Serinhisar'ı da unutmuyor ve Serinhisar'a hizmet getirmek için canını dişine takıyor. Kendisine şahsım ve ilçemiz adına teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

Kaynak: Serinhisar'ın Sesi Gazetesi