Şemdinli ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Beyyurdu Köyü yakınındaki Jandarma Karakolu'nun üst güvenlik bölgesine yaklaşık 50 kadar terörist saat 23.00 sıralarında saldırı düzenledi. Karakola 3 kilometre uzaklıktaki üs güvenlik bölgesine roketatar ve uzun namlulu silahlarla üç koldan saldıran teröristlere, askerler anında karşılık verdi. Teröristlerin açtığı ilk ateşle henüz kimlikleri öğrenilemeyen 3 asker şehit düştü, 3 asker de yaralandı.

9 PKK'LI ÖLÜ ELE GEÇTİ

Çatışma bölgesine Hakkari Dağ ve Komando Tugayı ile Şemdinli İlçe Jandarma Alay Komutanlığı'ndan takviye birlikler sevk edildi. Beyyurdu Köyü'ndeki korucular da güvenlik güçlerine destek verdi. Sabaha kadar aralıklarla süren çatışmada 9 PKK'lı, silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi. Teröristlerin kaçış noktaları tutulurken, bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Şehit olan 3 askerin cenazesi bugün düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilecek. Çatışma bölgesinden halekopterle Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırılan yaralı 3 askerin tedavisi ise sürüyor.

Dün gece saldırıya uğrayan Beyyurdu Jandarma Karakolu'na 15 kilometre uzaklıkta bulunan Aktütün Jandarma Karakolu 5 Ekim 2008’de PKK'lı teröristlerin saldırısına uğramış, 17 asker şehit düşmüş, 23 asker yaralanmıştı.