Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş'ın ev sahipliği yaptığı toplantıda Bereket Jeotermal'i temsilen Müdür Kazım Döngelci, İşletme Müdürü Cem Şahin, tüketiciler adına Hatice Kaplan, Nazife Yılmaz ve Cennet Terlemez ile Belediye Makine Mühendisi İlker Doğaner'de bulundu.

Ortak bir amaç için biraraya geldiklerini söyleyen katılımcılar bugünkü toplantının bir ilk adım olduğunu ifade ederek, eninde sonunda bir orta yol bulacaklarını ifade etti. Toplantıda söz alan  Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, '' Önceliğimiz mağdur olan vatandaşlarımızdır. En kısa zamanda bu meseleyi çözmek istiyoruz.

"Bereket Jeotermale görüşmelerimiz devam edecektir.'' dedi.

Bereket Jeotermal İşletme Müdürü Cem Şahin yaptığı konuşmada tüketicilerin şikayetlerini bildiklerini, haklı oldukları tarafları olduğunu ve en yakın zamanda bir rapor hazırlayıp yönetimle bu konuyu iştişare edeceklerini söyledi.

Şahin şöyle devam etti: '' Bizim de belli maliyetlerimiz var. Bunları yok sayamayız, Ama koşulları hep beraber zorlayacağız. Vatandaşlarımızdan bizim de isteklerimiz var. Bunları yaparlarsa daha da ucuza ısınabilirler. Mesela mantolama yapmak, yalıtım yapmak, kalorimetre ve pay ölçer kullanmak faturaları daha da azaltabilir. Bir de mümkünse bireysel ısınmak daha ekonomik olur. ''  Hatice Kaplan, Nazife Yılmaz ve Cennet Terlemez de bu toplantı için teşekkür ettiklerini ama bir an önce ortalama bir çözümün bulunmasını ifade ettiler.
Cem Şahin ayrıca vatandaşların şikayetlerine konu olan elektronik fatura okuma cihazının da bir denemesini yaparak katılımcılara gösterdi ve bu cihazın hata yapma 
olasılığının sıfır olduğunu söyledi.

Gözler şimdi Bereket Enerji Yönetim Kurulu'nun yaklaşık on gün içinde vereceği kararda..  Bilindiği gibi Sarayköy'de bu ay gönderilen ısınma faturalarına tepki gösteren tüketiciler, sosyal medyada biraraya gelerek ''Bereket Jeotermal Enerji Şikayet '' adıyla bir gurup kurarak şikayetlerini yetkili kurumlara iletme kararı almışlardı.