Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, belediye sınırları ve mücavir alan sınırları içindeki 16 açık ve kapalı pazaryerlerini denetimden geçirdi.
Denetimlerde, açıkta et ve süt ürünü satanlar, yıkanmadan ve pişirilmeden tüketilen gıdalar, kuru yemiş, kuru pasta, şekerlemeler ve lokumlar gibi gıdaları satanlar kontrol edildi. Ekipler, söz konusu ürünleri satanlardan standartlara uygun olmayan işletme sahiplerini uyardı. Uyarılarda, et ve süt ürünlerinin soğuk zincir kırılmadan dolapta satılması, diğer ürünlerin ise üzeri kapalı şekilde satılması istendi. Yaklaşık 10 gün süren denetimlerin ardından uyarılan pazarcı esnafları tekrar kontrol edildi. Pazarcı esnaflarının tamamına yakınının uyarıları dikkate alarak eksikliklerini giderdiği tespit edildi.
Denizli Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Akbulut, denetimlerin devam edeceğini belirtti. Müdür Akbulut, “Vatandaşların sağlıklı, güvenli, düzenli ve belirli bir standart dahilinde alış veriş yapmaları için denetimlerimizi sürdürüyoruz. Özellikle gıda maddesi üreten ve satan pazarcı esnafımızın kontrolüne ağırlık veriyoruz. Amacımız, gıda ürünlerinin bozulmadan ve deforme olmadan tüketiciye ulaşmasıdır. Bu arada normal kontrollerimiz de devam etmektedir” dedi.