Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, belediye sınırları içinde kalan mahallelerdeki tüm ekmek satış yerleri (bakkal, büfe, market, unlu mamuller gibi) ile fırınları sabah erken saatlerden başlayarak düzenli denetliyor.
  Zabıta Ekipleri, özellikle sabah erken saatlerde satış yerleri açılmadan işyeri girişine bırakılan işletmelere göz açtırmıyor. Sabah 05 ile 08 saatleri arasında yapılan denetimlerde, dışarıya bırakılan 40 kasa ekmek uygun muhafaza edilmeden satışa çıkarıldığı için zabıta ekiplerince toplandı. Bu arada, bozuk ve kırık kasalarla taşınan, işyerleri önüne bırakılan, işyeri dışındaki depolara yerleştirilen ve iyi muhafaza edilmeyen ekmeklerin satışına da izin verilmiyor. İşyeri sahiplerine de, aynı durumun tekrarlanması durumunda yasal işlem yapılacak.
  Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden konuyla ilgili şu açıklama yapıldı: Ekmeklerin hijyenik koşullarda üretilerek işyerinin içindeki ekmek dolaplarında muhafaza edilmesi durumunda satışına izin verilecektir. Ayrıca belirlenen birim fiyat üzerinde kesinlikle ekmek satışı yapılamayacak. Ekmekler, mutlaka ekmek dolaplarında, dolaplar da işyeri içerisinde olacaktır. Söz konusu dolapların temiz olmasına azami dikkat gösterilecektir. Amaç Denizli insanına en temiz en sağlıklı ve en ekonomik ekmeği sunabilmektir. Bunun içinde özellikle zabıtalarımız olmak üzere belediyenin ilgili birimleri titizlikle çalışmaktadır. Denetimlerimiz, ekmeğin sofralarımıza hijyenik ve sağlıklı şekilde ulaşıncaya kadar devam edecek.’