Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayının başlaması ile birlikte denetimlerini sıklaştırdı. Ekipler, denetimler kapsamında balık halinde ve restoranlarda hijyen denetimi yaptı.

Ramazan ayının turizm sezonunun ortalarına denk gelmesi Muğla'nın Fethiye ilçesinde hareketlilik yaşanmasına neden oldu. Gerek ilçeye gelen yabancı turistler gerekse oruç tutan vatandaşların sağlığını dikkate alan ekipler, balık pazarı ve restoranları denetledi.

    Kaymakamlık işyeri denetleme kurulu adı altında İlçe Tarım Müdürlüğü, Sağlık Grup Başkanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Belediye Zabıta Müdürlüğü'nden oluşturulan ekip balık halindeki 11 işletmede hijyen denetimi yaptı. Yapılan denetimlerde işyeri sahiplerine hijyenik ortamın sağlanması, hanutçuluk yapılmaması, belirlenen sınır çizgilerinin aşılmaması ve temiz bir ortamda çalışmaları için gerekli ikazlar yapıldı.

    Denetim yapan ekipler gördükleri eksikliklerin kısa bir sürede tamamlanması için esnafa süre verdi. Verilen sürede eksiklikleri tamamlamayanlara gerekli cezai işlemlerin uygulanacağı belirtildi.