Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin ilçe hastanelere yaptığı yatırımlar meyvelerini vermeye başladı. Birliğe bağlı Çivril Devlet Hastanesi’nde geçen yıl atanan KBB doktoru Op. Dr. Serkan Barışkan ile birlikte ilçede KBB ünitesi oluşturulmuş ve üniteye gerekli olan tıbbi cihazlar temin edilmişti. Çivril’le birlikte Uşak’a bağlı Karahallı, Sivaslı ve Afyon’a bağlı Sandıklı, Dinar ilçelerine de hizmet veren Çivril Devlet Hastanesi’nde bin 322 burun, 101 kulak, 83 de boğaz olmak üzere toplam bin 500’den fazla operasyon gerçekleştirildi.

İlçede görev yapan KBB doktoru Op. Dr. Serkan Barışkan Çivril ve çevresindeki yerleşkelerde bulunan vatandaşların Çivril Devlet Hastanesi’ni seçmesinin rakamlarla da görüldüğünü belirterek KBB anlamında ilçeden büyük hastanelere göçü önlediklerini söyledi. Çivril’de en çok burun ameliyatı yaptıklarını açıklayan Op. Dr. Serkan Barışkan fonksiyonel ve doğal burun estetiği (rinoplasti) ile ilgili de bilgiler verdi. Doğuştan ya da sonradan oluşan darbelere bağlı olarak burun dış ve iç kısmında şekil bozukluklarının oluşabileceğini belirten Barışkan; “Burundaki şekil bozukluğu yüzün kendi içindeki uyumunu bozarak yüz görünümümüzü etkiler, burun tıkanıklığına sebep olarak sağlığımızı bozar. Şekil olarak kötü olan bir burnun genel olarak fonksiyonları da kötüdür. Burun dışında şekil bozukluğu olan hastalarda muayene sırasında burnun orta kısmındaki kemik veya kıkırdak yapıda (septum), burun içindeki etlerde (konka) problemler olduğunu görmekteyiz. Burun estetiği (rinoplasti) ameliyatı burnu fonksiyonel ve estetik açıdan daha iyi hale getirmek için yeniden şekillendirme operasyonudur. Burun estetiği (rinoplasti) ameliyatının amacı yüzünüzle uyumlu doğal, daha güzel görünen ve iyi nefes alan bir burun oluşturmaktır” dedi. 

Burun estetiği ameliyatları sırasında burnun dışında kişiyi rahatsız eden problemleri hem de içinde rahat nefes almaya engel olan sorunları aynı seansta müdahale ettiklerini açıklayan Uz. Dr. Serkan Barışkan yapılan işlemleri şu şekilde açıkladı: “Burun uzun ya da büyükse küçültüyoruz. Burun sırtındaki kemeri alıp, varsa burunda sağa-sola olan eğriliklere müdahale ediyoruz. Burun delikleri arasında büyüklük farkı varsa eşitleyebiliyor, burun ucundaki düşüklük, genişlik gibi sorunları gidermeye çalışıyoruz. Yine hastanemizde kulak ve boğazla ilgili olarak da geniz eti ameliyatı, bademcik ameliyatı, kulak zarına tüp takılması, kulak zarı deliği ameliyatı, burundaki polip ve sinüzit ameliyatı, yüzden ve boyundan kitle çıkarılması gibi işlemleri de gerçekleştirebiliyoruz” dedi.