Pamukkale ilçesinde yaşayan işçi emeklisi Mehmet Koparan (59) prostat büyümesi nedeniyle Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne başvurdu. Burada tahlilleri yapılan hastaya idrar yolunda darlık teşhisi konulunca ameliyat olmasına karar verildi. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Aybek’in gerçekleştirdiği ameliyatta, Mehmet Koparan'ın sağ yanağının içinden doku parçası alındı. Alınan doku parçası penisin içindeki idrar yoluna yerleştirildi. Ameliyatın ardından odaya alınan Koparan’ın durumunun iyi olduğu öğrenildi.
PAÜ Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Aybek operasyona ilgili açıklama yaptı. İdrar yolu darlığının kendine has özellikler taşıdığını belirten Aybek, "Bugüne kadar bu tip hastalıklarda kapalı ameliyatlarla genişletme yoluna gidiliyordu. Bu teknik halen yapılıyor ancak daha kolay yapılan ameliyatlar var. Bunun yerine artık günümüzde idrar yolunun açık yolla yeniden kanal yapılması ve bu darlığın giderilmesi gerekiyor. Bunun için de vücutta kılsız olan ağız içinden bir deri parçası alınarak yeniden idrar yolu oluşturuluyor" dedi.
Ameliyata giren doktorlardan olan Ali Ersin Zümrüttaş ise, "Bu hastamız bize idrar yolu darlığı nedeniyle geldi. Biz de başarılı bir ameliyat yaptık. Hastamızın ağız içinden aldığımız dokuyu penisin içindeki idrar yoluna yerleştirdik. Denizli’de bu tedavi sadece bizde uygulanıyor. Hastanemizde başarılı ameliyatlar yapıyoruz" dedi.
Sağlığına kavuşan Mehmet Koparan ise daha önce idrar yaparken sıkıntı yaşadığını ancak ameliyatın ardından sıkıntısının büyük ölçüde azaldığını kaydetti.