Denizli Devlet Hastanesi Diyetisyeni Erol Aktay, havaların soğumasıyla birlikte soğuk algınlığı ve enfeksiyon hastalıklarının görülme sıklığında artış izlendiğini belirterek hastalıklardan korunmada aşılanma, kişisel hijyen kurallarına dikkat etme gibi önlemlerin yanında bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için yeterli ve dengeli beslenmenin de oldukça önemli yer tuttuğunu ifade etti. 
Aktay, "Kış aylarında daha sık karşılaştığımız grip, günlük yaşantımızı olumsuz etkilemekte. Yüksek ateş, boğaz, baş ve eklem ağrısı, öksürük, halsizlik, üşüme hatta bazı kişilerde kusma ve ishalle birlikte görülebilmektedir. Vücudumuzun virüslere karşı savaşabilmesi için bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve özellikle belirli yiyeceklerin sıklıkla tüketilmesi de gerekmektedir. Çünkü yetersiz ve dengesiz beslenme alışkanlığı olan bireylerin soğuk algınlığı ve enfeksiyon hastalıklarına yakalanma riski çok daha yüksektir ve hastalıkları daha ağır seyreder" diye konuştu.
Son günlerde yoğun yaşanan grip vakaları nedeniyle yazılı ve görsel basında beslenme konusunda çok çeşitli önerilerin yer aldığını vurgulayan Diyetisyen Erol Aktay, şu önerilerde bulundu: "Bol su içilmeli. Soğuk havalarda su tüketimi azalabilmekte ama vücudumuzun yaz kış suya ihtiyacı vardır. Gripten korunmak için günde 2,5 litre su tüketilmeli. Hem tüketimi kolaylaştırmak hem de antioksidan alımını arttırmak için içerisine limon veya zencefil ilave edilebilir. Sarımsak tüketilmeli. Sarımsakta bulunan allicin adlı güçlü antioksidant vücudu serbest radikallerden korumaktadır. Sarımsak bağışıklık sistemini güçlendiren en önemli besinlerden bir tanesidir. Yoğurt tüketilmeli. Probiyotik gıdalar, bağırsak florasını destekleyerek bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli rol oynarlar. Yeterli protein alınmalı. Şeker azaltılmalı. Stresten uzak durulmalı. Bağışıklık sisteminin zayıflamasında stresin etkisi artık bilinen bir gerçek. Gribin yanı sıra birçok hastalığın da oluşumunu tetikliyor.’"