Denizli Devlet Hastanesinde 12 Ağustos tarihinde dünyaya gelen ve doğumsal damar anomalisi nedeniyle yüksek tansiyon tanısıyla yine Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Bebek K’nın ileri tetkik ve tedavisinin yapılabilmesi amacıyla İstanbul’da özel bir hastaneye sevki uygun görüldü. Bebeğin karayolu ile sevki riskli bulunduğundan Komuta Kontrol Merkezi tarafından hava ambulansı talep edildi. Hava Koordinasyon Merkezi tarafından değerlendirilen bebek için hava ambulansı ile sevk talebi uygun görülerek, Ankara’dan aynı gün içerisinde havalanan Sağlık Bakanlığına ait Uçak Ambulansı Çardak Havaalanına iniş yaptı. Havaalanında Acil Sağlık Ekibi gözetiminde kuvöz içerisinde hazır bekletilen bebek Uçak Ambulanstaki görevlilere başarılı bir şekilde teslim edildi.
 
Aynı gün içerisinde Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakımda tedavi görmekte olan vücudunun yüzde 80’ inde yanık bulunan genel durumu kötü, bilinci kapalı, solunum cihazına bağlı 34 yaşındaki Ü.A’ nın tedavisinin, bünyesinde Yanık Merkezi bulunan bir sağlık tesisinde sürdürülmesi uygun görüldü. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından kabul edilen hastanın karayolu ile naklinin riskli bulunması nedeniyle hava ambulansı ile nakli gerektiğinden İstanbul’a sevki İlimize yönlendirilen Uçak Ambulansı ile gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığı Hava Koordinasyon Merkezi ile Denizli ve Aydın Komuta Kontrol Merkezlerinin eş zamanlı koordinasyonu neticesinde Aydın İlinden karayolu ile Çardak Havaalanına getirilen Ü.A. (34), burada Denizli Devlet Hastanesinden İstanbul’a sevk edilen Bebek K. ile aynı anda Uçak Ambulansa alınarak, her iki hasta Çardak Havaalanından aynı gün içerisinde saat 15:00 sıralarında havalanan Uçak Ambulansı ile İstanbul İline başarılı bir şekilde nakledildi.