Denizli İl Sağlık Müdürü Dr.Şükrü Arpacı’nın yaptığı yazılı açıklamada; “Sosyal medyada, 14.05.2015 tarihinde, Bekilli İlçemiz Kutlubey Mahallesinde, 13.05.2015 Çarşamba günü, kalp krizi geçiren 51 yaşındaki E.K isimli bir vatandaşın, şoförün olmaması sebebiyle ambulansın bir buçuk saat sonra olay yerine gelmesinden hayatını kaybettiği ile ilgili kamuoyunu doğru bilgilendirme amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür”dedi.

30 dakikanın altında ulaşmıştır

Arpacı, “14.05.2015 tarihinde sosyal medyada yer alan paylaşım içeriği gerçeği yansıtmamaktadır.
 Konu ile ilgili olarak Müdürlüğümüz İl Ambulans Servisi Başhekimliğimizce tüm vaka  kayıtları incelenmiştir. Komuta Kontrol Merkezimize 13.05.2015 tarihinde saat 16:21’de gelen çağrıya, saat 16:23'de yani 2 dakika içerisinde vaka değerlendirilerek hemen ambulans çıkışı sağlanmıştır. Görevlendirilen ambulansımız 26 dakika 20 saniye içerisinde  olay yerine ulaşmıştır. Bu süre Sağlık Bakanlığı tarafından vakaya ulaşımda standart olarak kabul edilen 30 dakikanın altında olduğundan vakaya ulaşmada gecikme söz konusu değildir”dedi.
 
Arpacı son olarak, “ İlgili vakaya tüm tıbbi müdahaleler olay yerinde, ambulansta ve hastanın nakledildiği ilçe Toplum Sağlığı Merkezi'nde yapılmış olmasına rağmen hasta kurtarılamamıştır. Görevli personelimizin ve ambulansımızın herhangi bir ihmali, kusuru ve gecikmesi söz konusu değildir”dedi.