MÜSİAD Denizli Şubesi Eğitim Komisyonu ve TEKDEN Hastanesi işbirliği ile 2015 yılında yapılacak olan “Sağlıklı Yaşam Eğitimleri”nde Tekden Hastanesi’nin birçok hekimi ve daha birçok hastalık ile ilgili paneller düzenlenecek.  Tekden Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanı Dr. İbrahim Özdeş tarafından verilen eğitime aynı zamanda MÜSİAD üyesi olan Tekden Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Cemal Işık, Tekden Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Akın Avcı, MÜSİAD üyeleri ve aileleri katıldı. TEKDEN Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanı Dr. İbrahim Özdeş tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme seminerinde; diyabetin ne olduğu, belirtileri, nedenleri, tedavisi ve hangi tür ağrılarda doktora başvurmak gerekir konularında bilgiler verildi.

DİYABET İÇİN KİMLER RİSK ALTINDA?
Diyabetin, insülin hormonuna karşı direnç ve/veya insülin yetersizliği ile gelişen, etkin tedavi edilmediğinde organ yetmezliğine ve kayıplarına yol açabilen, ömür boyu süren bir hastalık olduğunu belirten Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanı Dr. İbrahim Özdeş “Hareketsizliğin ön planda olduğu yaşam şekline sahip olanlar, şişmanlığa yol açacak şekilde dengeli beslenmeyenler, birinci derece akrabasında diyabet varlığı olanlar, İri bebek doğurma ya da gestasyonel diyabet öyküsü olanlar, kan basıncı sürekli yüksek seyir gösterenler (hipertansiyon), yüksek kan basıncı için tedavi alanlar, kan yağları seviyelerinde problem olanlar, polikistikoversendromu, önceki testlerde bozulmuş açlık glukozu (BAG) ve ya bozulmuş glukoz toleransı (BGT) saptananlar, erken yaşta kardiyovasküler hastalık sorunları olanlar, atipikantipsikotik ilaç reçetelenmiş olanlar diyabet için risk altında olan grupta yer alırlar” dedi.

DİYABETTEN KURTULMAK MÜMKÜN MÜ?
“Diyabet tanısı aldığınız andan itibaren gözlerinizin, kalbinizin, böbreklerinizin sağlığına ve ayaklarınızın hijyenine ve bakımına özellikle dikkat etmeniz gerekir” diyen Özdeş, sağlıklı beslenme, egzersiz ve İlaç/ İnsülin ile diyabetin kontrol altına alınabileceğini belirtti.