Özel Denizli Tekden Hastanesi'nden Kapalı Yöntemle (Laparoskopik) "Karaciğer Kist" Ameliyatı Gerçekleştirildi  
Özel Denizli Tekden Hastanesi Genel Cerrahi uzmanlarından Prof. Dr. Burhan KABAY ve Op. Dr. Mehmet TEKİN tarafından Laparoskopik Karaciğer Kist operasyonu gerçekleştirildi..
 
Özel Denizli Tekden Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet TEKİN’İN yaptığı açıklamaya göre, ameliyatın yaklaşık 50 dakika sürdüğü belirtildi. Tekin, operasyon hakkında bilgi verdi ve hastanın ameliyattan 6 saat sonra ayağa kalkarak yemek yediğini, ertesi gün de taburcu olduğunu kaydetti.
Op. Dr. Tekin, şu bilgileri verdi; şiddetli karın ağrısı yakınması ile hastanemize başvuran hastamızın karaciğerinde yaklaşık 10 cm’lik kist tespit ettik. Mide ve onikiparmak barsağına baskı yapan bu kist nedeniyle hastanın yaşam kalitesinin bozulduğunu belirten Tekin; bu ameliyat standart yöntemlerle yapılmış olsaydı, hastanın karnında en az 15 cm’lik bir kesi yeri olmakla birlikte, ameliyat sonrası ağrı ve yara yeri komplikasyonları artacak, bunun yanı sıra hastanede yatış süresi uzayacaktı. Bu nedenlerden dolayı hastanın kapalı (Laparoskopik) yöntemle ameliyat edilmesi gerektiği kararının alındığını belirten Tekin, ameliyat hakkında şunları söyledi; “Üç adet küçük cilt kesiğinden karın içine özel aletlerle girdik. Hastamızın karaciğerindeki kisti karaciğer dokusu içerisinden özel aletler yardımıyla bir bütün olarak çıkardık.” Ameliyat sonrası hasta 6 saat sonra beslenmeye başladığı ve ertesi gün taburcu olduğunu belirten Op. Dr. Tekin; Özel Denizli Tekden Hastanesi Genel Cerrahi Bölümünde, reflü, fıtık, böbrek üstü bezi, dalak, apandisit ve barsak ameliyatlarının kapalı yöntemle başarıyla gerçekleştirildiğini belirtti.