Denetimlerde işyeri sahiplerinin kullandıkları malzemelerin temizliği, satışa sunulan ürünlerin belgeleri ve ürünlerin sağlıklı olup olmadıkları incelendi. 23 tavukçudan açma ruhsatı eksikliği bulunan 2 işyerine ihtar, temizlik nedeniyle 12 işyerine de uyarı verildi.
Halk sağlığına yönelik denetimlerini aralıksız sürdüren Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bu kez tavukçuları denetledi. Vatandaşların hijyenik şartlarda ve daha sağlıklı tavuk eti tüketebilmesi için merkezdeki tüm tavukçular denetimden geçirildi.
Denetimlerde, işyeri açma ruhsatı, çalışanların bone takmaları ve temizliği, işyeri genel temizliği, yangın tüpü ile tavukların konulduğu dolaplar ile mutfaklar kontrol edildi. Zabıta Müdürlüğü ekipleri standartlara uymayan 2 işyerine ceza kesti, 12 işyerine ise temizlik konusunda uyarıda bulundu.
Denizli Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Akbulut, halkın sağlıklı gıda maddelerini tüketmeleri konusunda titiz davrandıklarını, sürekli denetim yaptıklarını belirterek, ‘Amacımız vatandaşlarımızın sağlıklı ortamlarda sağlıklı ürünlerin tüketmesine yardımcı olmaktır. Bu nedenle özellikle et ve et ürünleri alanında faaliyet gösteren işyerlerini sıkı denetim altında tutuyoruz. Halk sağlığını yakından ilgilendiren bu tür işletmelerde denetimlerimiz aralıksız devam edecek. Bu konuda halkımıza da büyük görevler düşüyor. Şüphelendikleri bir durumda belediyenin 153 numaralı telefonundan bize ulaşsınlar. Bu konuda gelen ihbarlar ekiplerimizin işini daha da kolaylaştıracaktır’ dedi.